Jong AZ onderuit in Helmond

Jong AZ onderuit in Helmond

Gepubliceerd op 02 april 21, 21:51

HELMOND- Jong AZ heeft vrijdag verloren van Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion kwamen de beloften al in de tweede minuut op achterstand en zagen de thuisploeg na rust uitlopen naar 2-0.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Jong AZ kwam al op achterstand. Na balverlies op de rechterflank schoot Lance Duijvestijn in twee instanties raak. Ook na de openingsgoal kwam het grootste gevaar van Helmond Sport. Een schot van Orhan Džepar werd gekraakt, waarna Mees Bakker moest redden op een inzet van Sander Vereijken.  

Op de lat
Vanaf de 23e minuut kreeg ook Jong AZ kansen. Zo schoot Richonell Margaret van randje zestien naast en kopte Jorn Berkhout uit een hoekschop voorlangs. Het grootste gevaar kwam van Mo Taabouni en Fedde de Jong. Eerstgenoemde krulde de bal van afstand op de lat, waarna De Jong in de korte hoek op doelman Stijn van Gassel schoot.

Uitgekomen goalie
Met de pauze in zicht kregen beide ploegen nog een goede kans. De Jong kwam oog-in-oog met Van Gassel en kreeg de bal langs de uitgekomen goalie, maar Guus Joppen voorkwam een goal. Aan de overzijde had Bakker moeite met een volley van Jelle Goselink.

Buitenspelsituatie
In de tweede helft waren de eerste kansen voor De Kattenmeppers. Vereijken lobte in het zijnet en Bakker wierp zich voor een schot van Loukili. In de 63e minuut - een fase waarin Jong AZ zich andermaal bovenliggend toonde - was het wel raak. Goselink mocht ondanks een hinderlijke buitenspelsituatie door en deed het net bollen: 2-0. 

Thomassen
Jong AZ was op dat moment de betere partij. Na de tweede treffer zorgden beide kanten voor dreiging, maar bleven uitgespeelde kansen lang uit. Pas in de 84e minuut meldde Helmond Sport zich voor Bakker, die knap redde op een poging van Jordy Thomassen. 

Hoog over
Met de eindstreep in zicht zorgde ook Jong AZ weer voor doelgevaar en was daarmee dicht bij een late aansluitingstreffer. Een voorzet van Maxim Gullit werd ternauwernood weggewerkt, waarna Margaret en De Jong goede kansen kregen. Margaret dwong Van Gassel tot een redding en De Jong volleerde over. Zodoende bleef het 2-0 in Noord-Brabant. 

Vonk: 'Niet honderd procent gefocust'
"Ondanks een zeer zwakke start hebben we aardig gespeeld", vertelde trainer Michel Vonk. "Wat ons heeft opgebroken is dat we veel momenten niet honderd procent gefocust waren. Daardoor kwamen we vaak een teen te kort, of was een pass net niet scherp genoeg. We hebben het Helmond Sport heel moeilijk gemaakt, maar waren helaas niet goed genoeg om zelf te scoren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Helmond Sport - Jong AZ 2-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Helmond Sport: Stijn van Gassel; Boyd Reith, Guus Joppen (75. Aaron Bastiaans), Alec Van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs; Sander Vereijken, Orhan Džepar, Lance Duijvestijn; Arno Van Keilegom, Jelle Goselink (71. Jordy Thomassen), Karik Loukili.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Robin Lathouwers (64. Fons Gemmel), Jorn Berkhout, Joey Jacobs, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners (77. Bram Franken), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Richonell Margaret, Des Kunst (64. Yusuf Barasi), Mo Taabouni (77. Iman Griffith).

Scoreverloop: 2. Duijvestijn 1-0, 63. Goselink 2-0.
Gele kaarten: Margaret (Jong AZ). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Sam Dröge. 

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

2
Keuken Kampioen Divisie
Helmond Sport - AZ
vrijdag 2 apr 2021, 20:00
Wedstrijd informatie
0