Jong AZ onderuit tegen FC Eindhoven

Jong AZ onderuit tegen FC Eindhoven

Gepubliceerd op 21 december 18, 21:50

ZAANSTAD- Jong AZ heeft het kalenderjaar vrijdag afgesloten met een nederlaag in eigen huis. Op het AFAS Trainingscomplex gaf de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk een voorsprong uit handen tegen FC Eindhoven: 1-2. 

De eerste helft stond niet bol van de kansen, maar halverwege was er wel al drie keer gescoord. Jong AZ was als eerste trefzeker. Ferdy Druijf kapte na een slimme steekpass van Jeremy Helmer een verdediger uit rondde knap af. Van de voorsprong konden de beloften maar kort genieten, want enkele minuten later maakte Marcelo Lopes gelijk. Na een klein halfuur was ook de tweede Eindhovense kans raak, nu met Alvin Daniëls als doelpuntenmaker.

Op de stip
In de Zaanse miezerregen leken de Alkmaarders rap weer langszij te komen, toen de bal op de stip ging. Druijf zag zijn penalty echter gekeerd worden door Ruud Swinkels. Ook Helmer kreeg nog een aardige kans en stuitte eveneens op de keeper, waarna de eerste mogelijkheid na rust eveneens voor de creatieveling was. Hij schoot net naast in een fase waarin ook Samy Bourard (Eindhoven) en Druijf aan een goal roken.

Mogelijkheden
De thuisploeg kreeg in het restant van de wedstrijd nog mogelijkheden via Helmer, Druijf, Ondrej Mihalik en Henri Weigelt, maar legde niet het spel op de mat dat nodig was voor een positief resultaat. De Blauw-Witten waren zelfs dichter bij het vergroten van de voorsprong dan de gastheren bij de gelijkmaker. Goals bleven uiteindelijk uit, waardoor Jong AZ opnieuw een nederlaag moest slikken.

Stam: ‘Omzetten in betere teamprestaties’
“Het is voor het hele team zuur om 2018 op deze manier af te sluiten”, zei Stam. “Hopelijk zetten we de opgedane ervaringen in een zware eerste seizoenshelft na de winterstop om in betere teamprestaties. Dat zou voor meer succesbeleving zorgen, waardoor spelers zich weer beter kunnen ontwikkelen. Overigens is het dit seizoen bij vlagen ook wel goed, maar we slagen er nog niet in dat een hele wedstrijd vol te houden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Eindhoven 1-2 (1-2)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church (81. Kai Koreniuk), Henri Weigelt, Léon Bergsma, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers (50. Vince Gino Dekker), Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn (65. Joris Kramer); Ondrej Mihalik, Ferdy Druijf, Jeremy Helmer.
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Rodney Klooster (61. Elton Kabangu), Collin Seedorf, Siebe Van der Heyden, Rochdi Achenteh; Karim Essikal, Jay Idzes (46. Samy Bourard), Branco van den Boomen; Alvin Daniëls, Augustine Loof, Marcelo Lopes (90. Charni Ekangamene).

Scoreverloop: 8. Druijf 1-0, 14. Lopes 1-1, 28. Daniëls 1-2.
Gele kaarten: Mihalik, Druijf (Jong AZ), Idzes, Van den Boomen, Bourard (FC Eindhoven).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jannick van der Laan.
Toeschouwers: 250.


Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

Wedstrijd

1
Keuken Kampioen Divisie
AZ - FC Eindhoven
vrijdag 21 dec 2018, 20:00
Wedstrijd informatie
2