Jong AZ onderuit tegen NEC

Jong AZ onderuit tegen NEC

Gepubliceerd op 23 november 20, 20:36

ZAANSTAD- Jong AZ is maandag op het AFAS Trainingscomplex onderuit gegaan tegen NEC. De Alkmaarse beloften incasseerden in de eerste helft al twee treffers en zagen de bezoekers na rust voor de beslissing zorgen: 0-3. 

De bezoekers begonnen scherp en kregen al snel een aantal kansen. Beau Reus moest binnen een minuut al gestrekt bij een schot van Aijman Sellouf, Elayis Tavsan mikte niet veel later in het zijnet en Peer Koopmeiners blokte op de doellijn een poging van oud-AZ’er Terell Ondaan.

In de lucht
Een Nijmeegse goal hing in de lucht en die viel in de twaalfde minuut. Jong AZ leed balverlies op het middenveld en gaf Sellouf daarmee de gelegenheid op te stomen. De aanvaller schoot vervolgens fraai raak in de verre bovenhoek.

Korte hoek
De thuisploeg kroop tien minuten later wat uit zijn schulp. Zo werd een schot van Zakaria Aboukhlal in de korte hoek gestopt door Norbert Alblas. De goalie – van 2006 tot 2011 actief in de AZ Jeugdopleiding – bracht kort daarna ook redding op een inzet van Mo Taabouni, waarna de daaropvolgende corner door Aboukhlal naast werd gekopt.

Slingeren
Met de pauze in zicht waren het opnieuw de bezoekers die voor de meeste dreiging zorgden. Dat leverde in de 42e minuut de 0-2 op. Sellouf slingerde van links een voorzet voor doel en vond daar Tavsan. De NEC’er kopte het leer in de verre hoek langs Reus.

Voor de voeten
Na rust kon Jong AZ geen vuist maken en waren de kansen wederom voor NEC. Tavsan schoot na een slalom op de vuisten van Reus en de goalie moest later ook in actie komen bij een poging van Ondaan. Kort nadat Rangelo Janga een corner op de kruising kopte zorgde NEC voor de beslissing. Een rebound kwam voor de voeten van Tavsan, die simpel afrondde: 0-3. 

Druijf: 'Veel te slap'
“Het was dramatisch”, vertelt Ferdy Druijf. “Helemaal als je ziet met welk team wij hier spelen. We kunnen allemaal hartstikke goed voetballen, maar dat kwam er vandaag totaal niet uit. We beginnen al veel te slap en zijn er niet in geslaagd ons eigen spel te spelen. Het wordt tijd dat we eens goed in de spiegel gaan kijken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - NEC 0-3 (0-2)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Yukinari Sugawara, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Thijs Oosting (76. Yusuf Barasi), Mo Taabouni; Håkon Evjen, Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal.
Opstelling NEC: Norbert Alblas; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Syb van Ottele, Javier Vet (87. Dirk Proper); Souffian Elkarouani, Terell Ondaan (73. Thomas Beekman), Jordy Bruijn; Elayis Tavsan (83. Anton Fase), Rangelo Janga, Aijman Sellouf. 

Scoreverloop: 12. Sellouf 0-1, 42. Tavsan 0-2, 75. Tavsan 0-3.
Gele kaarten: Velthuis, Reijnders, Gullit, Aboukhlal (Jong AZ), Van Eijden (NEC). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Martijn Vos.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

0
Keuken Kampioen Divisie
AZ - NEC
maandag 23 nov 2020, 18:45
Wedstrijd informatie
3