Jong AZ op bezoek bij Sparta

Gepubliceerd op 04 november 13, 11:23
ALKMAAR- Jong AZ gaat maandag in de Eredivisie Beloften Groep B op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Dennis Haar staat na zeven speelrondes op de derde plaats, met vier punten minder dan koploper Jong Willem II. Jong Sparta staat vijfde.

“We spelen op kunstgras, dus de vele regen van de afgelopen dagen moet geen probleem zijn”, blikt Haar vooruit. “We hebben in Rotterdam een ploeg die qua samenstelling vergelijkbaar is met die van vorige week. Toen deden jeugdspelers Yemaro Hoogdorp, Raïes Roshanali, Dabney Dos Santos, Yovany van der Stelt en Meraj Allahdad mee. Ook vanavond is het een AZ-beloftenteam, aangevuld met jongens van Onder 19. Die extra weerstand is goed voor ze.”

Sparta
Haar: “Sparta heeft, zoals ik ieder jaar al zeg, een prima jeugdopleiding. Ze zijn daarom ook uitstekend in staat om een beloftenploeg op de been te brengen. Op welk niveau Sparta ook speelt, de club levert altijd talenten. Denk aan jongens als Lerin Duarte, Jetro Willems, Kevin Strootman en Nick Viergever. Wat het vanavond gaat worden? Ik verwacht een leuke, open wedstrijd.”

Lewis
Haar kan in Rotterdam onder meer beschikken over Willie Overtoom en Fernando Lewis. Laatstgenoemde is in blakende vorm. Woensdag was Lewis met twee doelpunten de uitblinker bij het eerste elftal, dat in het bekertoernooi met 7-0 won van Achilles ’29.

Aanvang
De wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en Jong AZ begint maandag om 18:30 uur op Sportpark Terbregge. De toegang tot het complex is gratis.

Stand:
1. Willem II 7-18
2. Feyenoord/Excelsior 7-17
3. AZ 7-14
4. RKC Waalwijk 7-12
5. Sparta Rotterdam 7-9
6. Roda JC 8-9
7. Graafschap 8-9
8. FC Utrecht 7-6
9. FC Den Bosch 7-6
10. Almere City 7-5
11. NAC Breda 8-5

Programma Eredivisie Beloften Groep B:
Sparta Rotterdam - AZ
FC Den Bosch - De Graafschap
Feyenoord/Excelsior - Almere City FC
NAC Breda - FC Utrecht
Willem II - RKC Waalwijk