Jong AZ opent seizoen met zege

Jong AZ opent seizoen met zege

Gepubliceerd op 08 augustus 22, 21:52

ZAANSTAD- Jong AZ is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning op MVV Maastricht. Op het AFAS Trainingscomplex was de ploeg van Maarten Martens met 3-1 te sterk voor de Limburgers. Maxim Dekker, Mexx Meerdink en Soulyman Allouch maakten de Alkmaarse goals. Sem Dekkers debuteerde in het betaald voetbal. 

Jong AZ ging in de eerste helft flitsend van start. Een van de eerste kansen was meteen een goal. Uit een corner was het verdediger Maxim Dekker die van dichtbij de openingstreffer kon maken.

Verdekt schot
Drie minuten later was er opnieuw gevaar voor het doel van MVV. Deze keer was het afkomstig van Soulyman Allouch, die een verdekt schot loste. Doelman Matthys Romain stond op de goede plek om het gevaar af te wenden.

Fortuinlijk MVV
In de vijftiende minuut kwam MVV fortuinlijk terug in de wedstrijd. Misha Engel speelde de bal terug op Sem Westerveld, maar zag de bal achter zijn eigen doelman verdwijnen. Dat betekende de gelijkmaker voor MVV.

Volley Dekker
In de twintigste minuut werd Jong AZ opnieuw gevaarlijk uit een corner. Ook nu was het Dekker die het Maastrichtste doel onder vuur nam. Zijn volley belandde net aan over het doel.

Goed schot Lathouwers
In de veertigste minuut bediende Allouch Iman Griffith op rechts. De vleugelaanvaller speelde Robin Lathouwers aan, die een goed schot in petto had. Romain bracht redding.

Overtuigende Meerdink
Een uitstekend uitgespeelde aanval vroeg in de tweede helft leverde een nieuwe voorsprong van Jong AZ op. Allouch had vanaf links een voorzet op maat in huis en daaruit schoot Mexx Meerdink overtuigend de 2-1 binnen.

Op zoek naar derde goal
Jong AZ bleef vervolgens aandringen voor de derde goal. Zo was Iman Griffith na een goede combinatie met Zico Buurmeester dichtbij en schoot Buurmeester zelf hard in de rechterhoek.

Westerveld in actie
Aan de andere kant deed MVV wat terug via Orhan Dzepar. Hij mocht uit een corner vrij inkoppen, maar Westerveld stond op de juiste plek. Dat was voor MVV na 65 minuten spelen de eerste poging binnen de palen. Westerveld moest iets later opnieuw in actie komen toen Ruben van Bommel een krullend schot loste.

Goes haalt bal van de lijn
Dichterbij dan in de 77ste minuut kwam MVV niet. Toen haalde Wouter Goes een inzet van de Limburgers van de lijn. Even daarvoor had invaller Damienus Reverson twee goede kansen gehad.

Allouch in de rechterbovenhoek
De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Allouch. De aanvaller krulde vanaf links in de rechterbovenhoek en bracht daarmee de beslissing.

Helmond Sport
Jong AZ speelt vrijdag alweer de tweede competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In een uitwedstrijd is Helmond Sport dan de tegenstander. Het duel in het SolarUnie Stadion begint om 20:00 uur.

Allouch: 'Erg blij mee'
"Dit was mijn eerste goal in het betaald voetbal", reageerde Allouch na afloop. "Het heeft lang geduurd en heb er lang naar gezocht, dus ik ben er erg blij mee. In de eerste helft was ik wat slordig. Na rust wilde ik laten zien dat ik het beter kan en dat lukte."

Verdiend gewonnen
Ook Martens was blij met de overwinning. "We zijn na het hachelijke moment bij de 1-1 volwassen gebleven, hebben elkaar geholpen en bleven overeind. Na de 2-1 zijn we een paar keer goed weggekomen, maar ik vind dat we verdiend hebben gewonnen."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - MVV Maastricht 3-1 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Misha Engel (78. Sem Dekkers); Nick Twisk (70. Jayden Addai), Zico Buurmeester, Lewis Schouten; Iman Griffith (89. Ernest Poku), Mexx Meerdink (70. Damienus Reverson), Soulyman Allouch. 
Opstelling MVV Maastricht: Matthys Romain; Tim Zeegers (68. Mikell Nuhaj), Rico Zeegers, Matteo Waem, Leroy Labylle; Sven Blummel, Thomas van Bommel (68. Dailon Livramento), Nicky Souren, Mart Remans; Orhan Džepar, Koen Kostons (55. Ruben van Bommel). 

Scoreverloop: 5. Dekker 1-0, 15. Engel 1-1 (e.d.), 51. Meerdink 2-1, 83. Allouch 3-1. 
Gele kaarten: Twisk (Jong AZ), Waem, Blummel (MVV Maastricht). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Alex Bos.
Toeschouwers: 650. 

Foto's: Orange Pictures

Wedstrijd

3
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2022/2023
AZ - MVV Maastricht
maandag 8 aug 2022, 20:00
Wedstrijd informatie
1