Knap punt Jong AZ in Deventer

Gepubliceerd op 04 oktober 19, 21:54

DEVENTER- Jong AZ heeft vrijdag voor de tweede keer in vijf dagen tijd gelijk gespeeld. Op bezoek bij Go Ahead Eagles stond de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam lange tijd achter, maar bracht Richard Sedláček de eindstand op het scorebord: 1-1.

De bezoekers speelden verzorgd voetbal en zochten geduldig naar een gaatje in de Deventer defensie. Die werd na tien minuten gevonden door Kenzo Goudmijn, die Thijs Oosting oog in oog met Hobie Verhulst niet tot een schot zag komen. Uit de corner die volgde redde de voormalig AZ-keeper op een kopbal van Zakaria Aboukhlal.

Afgeslagen corner
Go Ahead Eagles gokte in een volgepakte Adelaarshorst op de counter en was zo via Martijn Berden ook dicht bij 1-0. De openingsgoal kwam echter voort uit een afgeslagen corner: aanvoerder Jeroen Veldmate kopte raak uit een voorzet. Jong AZ zocht naar de gelijkmaker en was dicht bij maar niet succesvol via een achterwaartse kopbal en twee vurige schoten van Ferdy Druijf.

Goaltjesdief
Na rust was er lange tijd niet veel te beleven, maar Jong AZ trok gaandeweg de tweede helft het duel naar zich toe. Verder dan afstandsschoten van Goudmijn en Oosting kwam de ploeg aanvankelijk niet, totdat ‘goaltjesdief’ Richard Sedláček toesloeg. Tien minuten voor tijd gaf Tijjani Reijnders een diepe pass op de Tsjech, die zijn derde goal van het seizoen binnen schoot.

Van de doellijn
Een paar minuten na de verdiende gelijkmaker hield Verhulst met een zeer knappe redding Mo Taabouni van scoren af. In een stormachtige slotfase kwam Jong AZ zelf ook nog een paar keer goed weg. Rody de Boer had enkele ijzersterke saves in huis en diep in blessuretijd redde Oosting op de grootste Eagles-kans. De middenvelder haalde een inzet van de doellijn.

Stam: ‘Knap punt’
“Een knap punt”, zei Stam over het gelijkspel in Deventer. “Zeker in de tweede helft hadden wij ook recht op een goal. Het veldspel werd steeds beter, we durfden risico’s te nemen en kwamen zo tot heel aardige aanvallen, terwijl we achterin weinig weggaven. Dit was een leuk Jong AZ om naar te kijken, dat er vol voor streed om met elkaar een resultaat te behalen. Als dat in een volgepakt stadion ook nog lukt, is dat een mooie prestatie.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Go Ahead Eagles - Jong AZ 1-1 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Martens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz (68. Alexander Bannink), Elmo Lieftink, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (87. Adrian Edqvist), Maecky Ngombo, Martijn Berden.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church (72. Richard Sedláček), Léon Bergsma, Justin Bakker, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal (63. Félix Correia), Ferdy Druijf (63. Des Kunst), Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 22. Veldmate 1-0, 80. Sedláček 1-1.
Gele kaarten: Mertens, Ngombo (Go Ahead Eagles), Goudmijn (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.
Toeschouwers: 8.103.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

1
Keuken Kampioen Divisie
Go Ahead Eagles - AZ
vrijdag 4 okt 2019, 20:00
Wedstrijd informatie
1