Jong AZ speelt gelijk tegen Den Bosch

Jong AZ speelt gelijk tegen Den Bosch

Gepubliceerd op 30 september 19, 21:50

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag gelijk gespeeld tegen FC Den Bosch. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam boog een achterstand om in een voorsprong, maar gaf deze ook weer uit handen: 2-2.

Beide keepers waren nog niet getest toen de bezoekers halverwege de eerste helft plots de leiding namen. Azzedine Dkidak trof doel met een verwoestende uithaal van een meter of 25. Ook de volgende twee kansjes waren van Bossche komaf, waarna Jong AZ het tempo opschroefde en gevaarlijk werd via Thijs Oosting en Zakaria Aboukhlal.

Oosting
Na twee flinke mogelijkheden voor Den Bosch (Rody de Boer redde op een pogingen van Luuk Brouwers en Lars Miedema), vond de thuisploeg alsnog de gelijkmaker. Kenzo Goudmijn stuurde Joerie Church diep, die vanaf de rechterflank goed voorzette en Thijs Oosting raak zag koppen. Oosting scoorde in de vorige wedstrijd ook al.

Spektakel
In het eerste kwartier na rust ontpopte het duel zich tot een heus spektakelstuk. Dat begon met een schot rakelings naast van Tijjani Reijnders en leek een Brabantse goal op te leveren toen de arbiter naar de stip wees na een vermeende overtreding van De Boer, die de bal leek te spelen. De keeper zorgde eigenhandig voor gerechtigheid door de penalty van Verbeek te keren.

Gemiste penalty
Aan de overzijde was het even later wel raak. Druijf was het eindstation van een soepele combinatie. De assist kwam op naam van Oosting, zijn derde van het seizoen. In het laatste halfuur waren grote kansen schaars, maar voorkwam Ruben Rodrigues een Alkmaarse zege. Druijf had in de slotfase nog wel de 3-2 op zijn schoen. De captain miste echter een na een overtreding op Aboukhlal toegekende penalty.\

Oosting: 'Zonde'
Oosting was belangrijk met een goal en een assist, maar hield een baalgevoel over aan de wedstrijd. "Het is zuur om gelijk te spelen als je een achterstand ombuigt in een voorsprong en tussendoor Rody een penalty stopt. Zonde om zo de pot weg te geven. Voor mij persoonlijk is het lekker om te scoren en een assist te geven, maar ik had hier natuurlijk veel liever drie punten gepakt."

Vonk: 'Onszelf belonen'
"In de eerste helft creëerden wij te weinig kansen", zag Vonk. "Na rust was het meer een open wedstrijd en kwamen we goed op 2-1, maar verzuimden we de wedstrijd te verzilveren. Zoals zo vaak speelden we goed en kwamen we tot kansen en doelpunten. Daarvoor moeten wij onszelf veel vaker gaan belonen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Den Bosch 2-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Léon Bergsma, Maxim Gullit, Justin Bakker; Kenzo Goudmijn, Mohamed Taabouni, Tijjani Reijnders; Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf, Thijs Oosting.
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Leo Väisänen, Stefan Velkov, Azzedine Dkidak; Luuk Brouwers (80. Abdulsamed Abdullahi), Paco van Moorsel, Kevin Felida, Alexander Laukart (68. Ryan Trotman); Lars Miedema (46. Ruben Rodrigues), Danny Verbeek.

Scoreverloop: 22. Dkidak 0-1, 44. Oosting 1-1, 57. Druijf 2-1, 79. Rodrigues 2-2.
Gele kaarten: De Boer, Druijf (Jong AZ), Brouwers (FC Den Bosch).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Sander van der Eijk.
Toeschouwers: 400.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

2
Keuken Kampioen Divisie
AZ - FC Den Bosch
maandag 30 sep 2019, 20:00
Wedstrijd informatie
2