Jong AZ speelt gelijk tegen Willem II

Gepubliceerd op 25 november 13, 20:20
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong Willem II 1-1. Op het veld naast het AFAS Stadion kwam de ploeg van Dennis Haar al vroeg op achterstand. Thomas Lam zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.

Het duel ging gelijk op tot na een kwartier Willem II een strafschop kreeg en benutte. Daarna kon AZ, dat aantrad met Willie Overtoom en Donny Gorter, het de bezoekers in de eerste helft niet meer moeilijk maken.

Ongelukkig
Wesley Hoedt probeerde na een Tilburgse voorzet de bal weg te koppen, maar deze kwam ongelukkig op zijn hand terecht. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal direct op de stip. De strafschop werd benut door Niek Vossebelt: 0-1.

Lam
In de tweede helft kwam AZ beter in het spel. Vooral op de rechterflank werden door Yemaro Hoogdorp en Fernando Lewis een aantal gevaarlijke momenten gecreëerd. Een kwartier voor het einde bracht Lam, na een prachtige combinatie met Lewis, de Alkmaarders op gelijke hoogte. AZ was in de slotfase nog dichtbij een overwinning.

Lat
Nadat Lam al trefzeker was bij 1-1, zette hij AZ in de slotfase bijna op voorsprong. Het ontbrak de aanvoerder echter aan wat geluk. De Fin zag zijn inzet uit een corner op de lat belanden.

Koploper
Door dit gelijkspel blijft AZ op de derde plaats staan. Volgende week maandag volgt het uitduel met koploper Jong Feyenoord/Excelsior.

Haar: ‘Te weinig rendement’
“We hadden moeite om Willem II onder druk te krijgen. Niet dat zij heel gevaarlijk werden, maar de manier waarop wij druk wilde geven kwam er niet goed uit”, concludeerde Haar over het eerste bedrijf. “In de tweede helft hebben we het prima gedaan. Echter waren we ongelukkig in de eindpass en hebben we te weinig rendement uit onze aanvallen gehaald. We komen wel op fraaie wijze op 1-1. In de slotfase waren we nog dicht bij de overwinning.”

WEDSTRIJSKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong Willem II 1-1 (0-1)

Opstelling Jong AZ:
Yves De Winter; Yemaro Hoogdorp, Thomas Lam, Wesley Hoedt, Donny Gorter; Thom Haye, Joris van Overeem, Willie Overtoom; Raymond Gyasi (61. Yovany van der Stelt), Fernando Lewis, Meraj Allahdad.
Opstelling Jong Willem II:
David Meul; Kees van Buuren, Mats van Huijgevoort, Simon van Zeelst, Maxim Deckers; Niek Vossebelt, Mitch van der Ven, Jordy Vleugels (74. Stijn Derkx), Renan Zanelli Consilieri; Justin Mathieu, Zarko Grabovac.

Scoreverloop: 10. Vossebelt (pen.) 0-1 , 76. Lam 1-1.
Gele kaarten: Overtoom, Gorter, Hoedt, Van Overeem (Jong AZ), Van Buuren, Mathieu (Jong Willem II).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Toeschouwers: 150

Uitslagen Eredivisie Beloften, Groep B:
AZ - Willem II 1-1
Almere City FC - FC Den Bosch 3-0
FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2-3
Roda JC - NAC Breda 1-4

Stand:
1. Feyenoord/Excelsior 9-21
2. Willem II 9-20
3. AZ 9-18
4. RKC Waalwijk 9-13
5. Sparta Rotterdam 9-12
6. Graafschap 9-12
7. Almere City 9-9
8. Roda JC 9-9
9. NAC Breda 10-9
10. FC Utrecht 9-7
11. FC Den Bosch 9-6