Jong AZ te sterk voor Spakenburg

Gepubliceerd op 05 november 16, 19:13
ZAANSTAD- Jong AZ heeft zaterdagavond op het AFAS Trainingscomplex uitgehaald tegen Spakenburg. De ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn was met maar liefst 5-0 te sterk. Jeremy Helmer, Calvin Stengs (2x), Jamie Jacobs en Muamer Tankovic verzorgden de treffers.

Jong AZ kwam ijzersterk uit de startblokken. Al na vijf minuten tekende Helmer op aangeven van Mats Seuntjens voor de openingstreffer: 1-0. Vier minuten later verdubbelden de Alkmaarders de marge. Stengs dribbelde vanaf rechts naar binnen en schoot de bal prachtig in de kruising: 2-0.

Dominant
De thuisploeg was dominant en legde Spakenburg haar wil op. Dit spelbeeld veranderde halverwege het eerste bedrijf. De ploeg uit Bunschoten kwam steeds meer in het spel voor en dwong AZ-doelman Nick Olij tot een aantal reddingen. Een kwartier voor het rustsignaal kopte Danny van den Meiracker een vrije trap van Matthijs Blijham op de lat.

Onder controle
In de tweede helft had Jong AZ het duel volledig onder controle en legde het geregeld prachtige aanvallen op de mat. Zo voorkwam Spakenburg-sluitpost Theo Timmermans met een uiterste krachtinspanning dat Stengs in de 52e minuut zijn tweede van de avond in de kruising joeg. Twee minuten later moest Timmermans echter alsnog vissen: Jacobs zorgde voor de 3-0.

In stijl
In de 78e minuut tekende Stengs in stijl voor zijn tweede treffer. De rechterspits stifte de bal prachtig over Timmermans heen: 4-0. Het slotakkoord was vervolgens voor Tankovic die, net als zijn collega-aanvaller in de eerste helft, de bal in de winkelhaak schoot: 5-0. Door de zege sluit Jong AZ de eerste periode af als koploper. De periodetitel houdt voor de Alkmaarders echter niets in.

Haar: 'Trots op de jongens'
Na afloop toonde Haar zich uitermate tevreden. ''Met 5-0 van Spakenburg winnen is een geweldige prestatie. We hebben denk ik de eerste twintig minuten het beste voetbal van het seizoen laten zien. Daarna vielen we wel wat terug, maar was het inmiddels al 2-0. Na rust haalden we in fases weer het niveau van de eerste twintig minuten en scoorden we nog drie keer. Ik heb mijn spelers dan ook een groot compliment gemaakt. Ik zie ze beter worden. Daarnaast was de instelling ook goed. Ik ben dan ook echt trots op de jongens.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Spakenburg 5-0 (2-0)
Tweede Divisie

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Fernando Lewis (46. Levi Opdam), Vincent Regeling, Justin Bakker, Owen Wijndal; Mats Seuntjens (82. Zia Sakirovski), Viktor Karl Einarsson, Jamie Jacobs; Calvin Stengs (82. Nick Doodeman), Muamer Tankovic, Jeremy Helmer.
Opstelling Spakenburg: Theo Timmermans; Nick Tol (73. Richard Arends), Adi Draganovic, Ralph Dua, Matthijs Blijham; Michael Lanting, Philip Ties, Niels Buijtenhuis (79. Olivier Pilon), Robby Holder; Danny van den Meiracker (69. Salim Amerzgiou), Kees Tol.

Scoreverloop: 5. Helmer 1-0, 9. Stengs 2-0, 54. Jacobs 3-0, 78. Stengs 4-0, 87. Tankovic 5-0.
Gele kaarten: Jacbos (Jong AZ), Draganovic, Van den Meiracker (Spakenburg).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gert Keijl
Toeschouwers: 542