Jong AZ verliest derby tegen Telstar

Jong AZ verliest derby tegen Telstar

Gepubliceerd op 10 december 18, 21:49

ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag in het AFAS Stadion een nederlaag geleden. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam ging met 0-2 onderuit in de derby tegen Telstar. Voormalig AZ Jeugd-speler Terell Ondaan maakte beide goals.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Jamie Jacobs werd vrij gespeeld door Jeremy Helmer, voormalig AZ-keeper Wesley Zonneveld bracht knap redding. De start leek dus hoopvol, maar bij de eerste Telstar-aanval was het vervolgens direct raak. Ondaan profiteerde van een fout achterin en passeerde Jasper Schendelaar. Direct daarna leek Ondaan opnieuw te scoren, maar redde Joerie Church vlak voor de doellijn met het hoofd.

Sta-in-de-weg
Na een moeizame fase herpakten de beloften zich en ontstond een flink aantal kansen. Zonneveld bleek echter een te grote sta-in-de-weg. De doelman keerde schoten van Vince Gino Dekker, Tijjani Reijnders en Mauro Savastano, zag een kopbal van Jacobs rakelings naast gaan en pogingen van Dekker, Jacobs en Justin Bakker over en naast gaan.

Weer Ondaan
Telstar kreeg na rust meer grip op het duel. Ondaan raakte de lat en zag Schendelaar goed redden op een schot in de korte hoek, alvorens de spits halverwege de tweede helft alsnog de Velsense voorsprong verdubbelde. Hij deed dit op aangeven van Melle Springer. Behalve Ondaan, Springer en Zonneveld kwamen met Toine van Huizen, Donny van Iperen en Kick Groot nog drie spelers met een AZ-verleden in actie bij de bezoekers, die na de 0-2 niet serieus in de problemen kwamen.

Vonk: ‘Dan kom je in de problemen’
“De laatste weken speelden we steeds beter en zagen we een ploeg die door samen strijd leveren voor een resultaat vocht”, zei Vonk. “Maar vandaag liepen we door een fout achterin niet alleen gelijk achter de feiten aan; ook leverden we onvoldoende energie. We hebben geen groep gezien die er volle bak voor strijdt en moeten dus heel kritisch op onszelf zijn. Als je er niet in iedere situatie volle bak op vliegt, kom je in de problemen. Met elkaar écht gas geven, dat is de eerste voorwaarde.”

Joris Kramer duelleert met zijn oude teamgenoot Melle Springer.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Telstar 0-2 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt, Justin Bakker (57. Kenzo Goudmijn), Mauro Savastano; Joris Kramer, Jeremy Helmer (68. Mees Kaandorp), Tijjani Reijnders; Jamie Jacobs, Ondrej Mihalik, Vince Gino Dekker (80. Mohamed Taabouni).
Opstelling Telstar: Wesley Zonneveld; Rodny Cabral, Toine van Huizen, Frank Korpershoek, Elson Brito; Senne Lynen, Donny van Iperen, Dylan Mertens; Melle Springer (65. Danny van Haaren), Terell Ondaan (90. Kick Groot), Shaquill Sno (82. Sven van Doorm).

Scoreverloop: 6. Ondaan 0-1, 64. Ondaan 0-2.
Gele kaarten: Kramer (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Mulder.
Toeschouwers: 750.

Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

Wedstrijd

0
Keuken Kampioen Divisie
AZ - Telstar
maandag 10 dec 2018, 20:00
Wedstrijd informatie
2