Jong AZ trapt voorbereiding af met ruime zege

Gepubliceerd op 07 juli 18, 17:56
ZUID-SCHARWOUDE- Jong AZ is de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie goed begonnen. Het beloftenelftal won zaterdag in Zuid-Scharwoude bij het officieuze debuut van trainers Koen Stam en Michel Vonk met 1-5 van zondag eersteklasser LSVV.

De Alkmaarders namen op Sportpark Voorwaarts al snel het initiatef en brachten hun tegenstander in de problemen door hoog druk te zetten. Dit leverde in de eerste helft een ruime voorsprong op door twee doelpunten van Ferdy Druijf.

Revanche
Na ruim een uur spelen was Jelle Duin verantwoordelijk voor de derde treffer van de bezoekers. De aanvaller kreeg even later vanaf de strafschopstip een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd. Later zou hij echter zijn revanche krijgen. Nadat LSVV in de 85e minuut uit een afgeslagen corner iets terugdeed, zorgde Duin kort daarna voor de 1-4. Nieuwkomer Richard Sedlacek bepaalde in de slotminuut de eindstand op 1-5.

Stam: 'Goede overwinning om mee te beginnen'
"We lieten vandaag op bepaalde momenten hele goede dingen zien", sprak Stam na afloop. "De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan hoog druk zetten op de helft van de tegenstander. Dit hebben we op momenten goed gedaan. Toch waren er ook situaties die nog veel beter kunnen. Zo moeten we na onderscheppingen zorgvuldiger met de bal omgaan, waardoor we nog meer kansen kunnen creëren. Al met al is dit een goede overwinning om mee te beginnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
LSVV - Jong AZ 1-5 (0-2)

Oefenduel

Scoreverloop: 11. Druijf 0-1, 23. Druijf 0-2, 59. Duin 0-3, 85. LSVV 1-3, 86. Duin 1-4, 90. Sedlacek 1-5.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger