Jong AZ verliest derby

Jong AZ verliest derby

Gepubliceerd op 25 oktober 19, 21:50

VOLENDAM- Jong AZ heeft vrijdag in de derby bij FC Volendam aan het kortste eind getrokken. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk verloor met 3-2 in het Kras Stadion. Iman Griffith maakte zijn debuut in het betaald voetbal.

Met een schot op de lat gaf Franco Antonucci in de openingsminuut het startschot van een levendige derby. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor de Belg, waarna het woord aan Jong AZ was. Na eerst nog een gemiste kans van Félix Correia, was de Portugees even later de aangever bij de 0-1. Ferdy Druijf was het eindstation van een prachtige aanval.

Duin
Ook de twee goal van de avond kwam van een speler die in Alkmaar onder contract staat. Jelle Duin speelt echter op huurbasis bij Volendam. De spits nam de bal met de rug naar het doel aan en volleerde uit de draai knap raak: 1-1. De bezoekers ontsnapten hierna aan een achterstand. Rody de Boer zag Jari Vlak op de lat schieten en hield Mo Betti en Antonucci van scoren af.

Lat en paal
Op slag van rust kregen Thijs Oosting en Zakaria Aboukhlal nog grote kansen namens de bezoekers, maar in de tweede helft bepaalde de thuisploeg weer het tempo. Darius Johnson kreeg al snel een kans, Antonucci raakte lat en paal, oud-AZ’er Nick Doodeman ramde rakelings over en Duin schoot naast na het omspelen van De Boer.

Aboukhlal
Waar 2-1 in de lucht hing, was het Zakaria Aboukhlal die er met zijn eerste goal in dienst van AZ juist 1-2 van maakte. De aanvaller maakte even later bijna zijn tweede en de rollen leken dus omgedraaid. Een kwartier voor tijd sloeg Volendam in korte tijd echter tweemaal toe via Jari Vlak en Gijs Smal: 3-2. Oosting en debutant Griffith kregen nog kansen op 3-3, maar konden de nederlaag niet meer verijdelen.

Stam: ‘Onder de maat’
“Een teleurstellende dag”, oordeelde Stam. “Enerzijds laten wij zien heel goed te kunnen voetballen, maar de manier waarop wij kansen en goals weggeven is zwaar onder de maat. Als we willen presteren, moeten we daarin grote stappen maken. Dat heeft met name te maken met de bereidheid en ten koste van alles duels willen winnen. Volendam verdient vandaag de complimenten, zij hebben terecht gewonnen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam - Jong AZ 3-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker; Mohamed Betti, Marco Tol (77. Nick Runderkamp), Micky van de Ven, Gijs Smal; Kevin Visser, Jari Vlak, Francesco Antonucci; Nick Doodeman (69. Martijn Kaars), Jelle Duin, Darius Johnson (64. Derry John Murkin).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Peer Koopmeiners, Justin Bakker, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn (79. Des Kunst); Zakaria Aboukhlal (72. Iman Griffith), Ferdy Druijf, Félix Correia (61. Richard Sedláček).

Scoreverloop: 23. Druijf 0-1, 31. Duin 1-1, 63. Aboukhlal 1-2, 74. Vlak 2-2, 76. Smal 3-2.
Gele kaarten: Goudmijn, De Boer, Oosting (Jong AZ), Murkin (FC Volendam).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Robin Hensgens.
Toeschouwers: 3.196.

Wedstrijd

3
Keuken Kampioen Divisie
FC Volendam - AZ
vrijdag 25 okt 2019, 20:00
Wedstrijd informatie
2