Jong AZ verliest nipt van FC Twente

Jong AZ verliest nipt van FC Twente

Gepubliceerd op 26 november 18, 21:56

ALKMAAR- Jong AZ heeft zichzelf maandag tekortgedaan tegen FC Twente. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk wist een veelvoud aan kansen niet om te zetten in voldoende goals en verloor in het AFAS Stadion met 1-2. Jeremy Helmer maakte zijn rentree in een officiële wedstrijd.

Na tien voorzichtige minuten ontpopte de eerste helft zich tot een spektakelstuk. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen grote kansen om de score te openen. Jelle Duin, Helmer, Tijjani Reijnders, Ferdy Druijf, Joris Kramer en Jamie Jacobs doken namens Jong AZ op in kansrijke positie. Cristian González, Aitor Cantalapiedra, Tom Boere, Javier Espinosa en Peet Bijen slaagden er mede door ingrijpen van Joey Roggeveen evenmin in het net te vinden.

Meer grip
Kort voor rust was het alsnog raak. Het waren de bezoekers die scoorden, Boere kon van dichtbij binnen schieten nadat Cantalapiedra de bal langs Roggeveen frommelde. De keeper voorkwam direct daarna erger met een knappe save op een inzet van Cantalapiedra. Na rust vielen aan weerszijden minder kansen te noteren, maar hadden de gastheren wel meer grip op het duel. Twente werd achteruit gedrukt en kreeg nauwelijks nog gelegenheid om zelf aan aanvallen te denken.

Druijf
Kansen waren ook in de tweede helft niet besteed aan Jong AZ, dat zelf tien minuten voor tijd het deksel op de neus kreeg. Matthew Smith liet de sterk keepende Roggeveen kansloos met een zuivere volley. De spanning keerde in de slotfase wel nog terug toen Druijf een voorzet van Vince Gino Dekker tegen de touwen kopte en daardoor met dertien goals weer medetopscorer van de Keuken Kampioen Divisie is, maar de gelijkmaker bleef ondanks hevig aandringen uit.

Vonk: ‘Trots en teleurgesteld’
“Wij zijn teleurgesteld in het resultaat, maar zijn trots op wat we hebben laten zien”, oordeelde Vonk. “Ik denk dat het publiek vooral voor rust vermaakt is in een open wedstrijd, maar met name in de tweede helft waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Het was eenrichtingsverkeer. Het is jammer dat we zo’n prima wedstrijd niet omzetten in een zege. We creëren veel kansen, voetballen heel aardig en het verdedigen gaat ook beter, maar staan toch met lege handen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Twente 1-2 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Joey Roggeveen; Joerie Church, Henri Weigelt (61. Kenzo Goudmijn), Justin Bakker, Owen Wijndal; Joris Kramer, Jamie Jacobs, Jeremy Helmer (61. Vince Gino Dekker); Jelle Duin (82. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.
Opstelling FC Twente: Joël Drommel; Nacho Monsalve, Cristian González, Peet Bijen, Michaël Maria; Matthew Smith, Wout Brama, Tim Hölscher (75. Rafik Zekhnini); Aitor Cantalapiedra, Tom Boere, Javier Espinosa.

Scoreverloop: 41. Boere 0-1, 79. Smith 0-2, 86. Druijf 1-2.
Gele kaarten: Jacobs, Wijndal (Jong AZ), Zekhnini (FC Twente).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Van Herk.
Toeschouwers: 1.250.

Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

Jeremy Helmer kwam een uur in actie bij zijn rentree in een officieel duel.