Jong AZ verliest oefenderby

Gepubliceerd op 21 juli 21, 19:04

ZAANSTAD- Jong AZ heeft woensdag zijn eerste oefenduel van de voorbereiding verloren. Op het AFAS Trainingscomplex werd met 1-3 verloren van Jong Ajax. Myron van Brederode zorgde nog voor een Alkmaarse voorsprong, maar in de tweede helft maakten de bezoekers het verschil. 

Het Jong AZ van trainer Maarten Martens begon sterk aan de oefenderby – die over twee periodes van veertig minuten werd afgewerkt – met Jong Ajax. De eerste kansen waren dan ook voor de Alkmaarders. Na ruim achttien minuten kreeg Ro-Zangelo Daal een schietkans, maar zijn inzet miste kracht.

Rakelings
Niet veel later had ook Ricuenio Kewal de openingstreffer op zijn schoen. Hij dook meermaals gevaarlijk op keeper Calvin Raatsie, maar kwam in de 36e minuut voor het eerst tot een doelpoging. Zijn inzet ging echter rakelings over de kruising.

Openingstreffer
Op slag van rust viel het eerste doelpunt alsnog. Jong Ajax beging een overtreding op Van Brederode, waarna de bal op de stip ging. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en scoorde: 1-0.

In korte tijd
Na de onderbreking was Richard Sedláček dicht bij de 2-0, maar hij schoot in de handen van de doelman. Aan de overzijde had Jong Ajax wel succes. In korte tijd maakten zij twee doelpunten. Sontje Hansen zorgde voor de gelijkmaker, waarna Kristian Hlynsson de Amsterdammers op voorsprong zette.

Balverlies
Bram Franken zorgde vrijwel direct daarna bijna voor een antwoord van Jong AZ, maar hij raakte de paal. Ook Richonell Margaret, Finn Stam en Misha Engel zorgden nog voor dreiging, maar kwamen niet tot scoren. In de laatste minuten deed Jong Ajax dat wel. Christian Rasmussen profiteerde val balverlies en bepaalde de eindstand op 1-3.

Martens: 'Verrast en teleurgesteld'
"Ik ben tevreden over wat we voor rust lieten zien", vertelde Martens. "Alleen hadden we het verschil groter moeten maken dan één goal. Daar laten we het eigenlijk al liggen. Over de tweede helft ben ik verrast en teleurgesteld. We waren in de kwaliteit aan de bal en het aanjagen als team niet goed genoeg. Jong Ajax nam het toen over en was wel effectief, waar wij dat eerder niet waren."

Jong FC Volendam
Komende zaterdag vervolgt Jong AZ de oefencampagne. Dan gaan de beloften op bezoek bij Jong FC Volendam. Het besloten duel in het Kras Stadion begint om 12:30 uur en is live te volgen via het Twitter-account van de AZ Jeugdopleiding


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong Ajax 1-3 (1-0)
Oefenwedstrijd

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (61. Fons Gemmel), Chase Anrie (61. Finn Stam), Sem Dirks (40. Tijs Velthuis), Misha Engel (61. Jurre van Aken); Viktor Christiansson (41. Bram Franken), Fedde de Jong (41. Richard Sedláček), Zico Buurmeester (41. Nick Twisk); Ricuenio Kewal (61. Richonell Margaret), Ro-Zangelo Daal (61. Yusuf Barasi), Myron van Brederode (51. Iman Griffith). 
Basisopstelling Jong Ajax: Calvin Raatsie; Liam van Gelderen, Rio Hillen, Nordin Musampa, Terrence Douglas; Donny Warmerdam, Kristian Hlynsson, Max de Waal; Christian Rasmussen, Sontje Hansen, Naci Ünüvar.

Scoreverloop: 40. Van Brederode 1-0 (pen.), 50. Sontje Hansen 1-1, 51. Kristian Hlynsson 1-2, 79. Christian Rasmussen 1-3.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -