Jong AZ verliest oefenduel met AFC Amsterdam

Jong AZ verliest oefenduel met AFC Amsterdam

Gepubliceerd op 23 juli 22, 16:16

ZAANSTAD- Jong AZ is zaterdag niet langs AFC Amsterdam gekomen. De formatie van Maarten Martens ging in een oefenduel – dat over vier blokken van dertig minuten werd afgewerkt – met 2-3 onderuit tegen de Amsterdammers. 

De eerste kansen ontstonden na ruim een kwartier. De eerste was voor Iman Griffith. Hij kwam handig langs zijn verdediger en schoot daarna rakelings over. Een paar minuten later werd de score geopend. Soulyman Allouch kwam naar binnen en vond Lewis Schouten. De middenvelder krulde de bal van ruim achttien meter wonderschoon in de verre hoek: 1-0. 

Mogelijkheden
Jong AZ drong hierna aan en kreeg meerdere mogelijkheden. Zo moest doelman Jordi van Stappershoef in actie komen bij een inzet van Soulyman Allouch, schoot Misha Engel over en Griffith naast. 

Strafschop
Halverwege het tweede blok had Jong AZ opnieuw moeten scoren. Zo waren er twee goede kansen voor Griffith en Schouten en werd in de 49e minuut een stafschop gemist. Van Stappershoef koos de goede hoek en keerde het schot van Allouch. De ploegen zochten uiteindelijk met een gelijke stand de kleedkamers op, want AFC kwam vlak voor rust op gelijke hoogte: 1-1. 

Volley
Vrijwel direct na de pauze namen de Amsterdammers de leiding en moest Jong AZ in de achtervolging. Dat ging moeilijk voor de thuisploeg. Hoewel er veel dreiging was, bleven de echte doelpogingen lang uit. Pas in het laatste blok ontstonden er weer kansen. De grootste was voor Ricuenio Kewal, die met een volley van randje zestien naast schoot. 

Andermaal trefzeker
In de 115e minuut trok Damienus Reverson de stand weer gelijk. Hij controleerde een dieptepass en wipte de bal over de uitgekomen doelman: 2-2. Die tussenstand bleef echter niet lang overeind, want binnen een minuut was ook AFC andermaal trefzeker. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand: 2-3. 

Jong KRC Genk
Op maandag 1 augustus speelt Jong AZ zijn laatste oefenduel van de voorbereiding. Jong KRC Genk komt dan op bezoek in Zaanstad. De aftrap is om 16:00 uur. Op 8 augustus treedt de ploeg weer aan in de Keuken Kampioen Divisie. Dan is MVV Maastricht op het AFAS Trainingscomplex de opponent.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - AFC Amsterdam 2-3 (1-1)
Vriendschappelijk

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro (61. Daniël Deen); Finn Stam (91. Twisk), Loek Postma, Wouter Goes (61. Job Kalisvaart), Misha Engel (61. Vasilios Pavlidis); Nick Twisk (61. Tom Kerssens), Iman Griffith (61. Damienus Reverson), Lewis Schouten (61. Ro-Zangelo Daal); Jayden Addai (85. Ricuenio Kewal), Nick Koster (80. Ernest Poku), Soulyman Allouch (80. Bram Franken). 
Basisopstelling AFC Amsterdam: Jordi van Stappershoef; Gladwin Curiel, Gevero Markiet, Dalian Maatsen, Guus van Weerdenburg; Milan Hoek, Kenny Teijsse, Joel Tillema; Soufiane Hetli, Raily Ignacio, Oussama Siali. 

Scoreverloop: 16. Schouten 1-0, 60. AFC Amsterdam 1-1, 61. AFC Amsterdam 1-2, 115. Reverson 2-2, 116. AFC Amsterdam 2-3.