Jong AZ verliest onnodig van Roda

Jong AZ verliest onnodig van Roda

Gepubliceerd op 04 januari 21, 20:39

ZAANSTAD- Het jaar 2021 is voor Jong AZ begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Michel Vonk leed maandag in eigen huis een onnodige 0-1 nederlaag tegen Roda JC. De achttienjarige Sem Westerveld maakte zijn profdebuut.

De thuisploeg begon sterk aan het treffen met De Koempels en had in de openingsfase licht de overhand. De eerste kans was dan ook voor Jong AZ. Tijmen Wildeboer – die zijn basisdebuut maakte – schoot al vallend tegen het been van doelman Jan Hoekstra. Niet veel later kreeg de aanvaller de volgende teleurstelling te verwerken: in de 26e minuut moest hij geblesseerd naar de kant.

Snoeihard
Roda was op dat moment al wat meer in de wedstrijd gegroeid en werd meermaals gevaarlijk. Zo kreeg Patrick Pflücke twee aardige mogelijkheden, dook Westerveld een schot van Benji Bouchouari uit de hoek en probeerde oud-AZ’er Erik Falkenburg het van grote afstand. De Alkmaarders zetten daar op hun beurt de grootste kans van de eerste helft tegenover. Soulyman Allouch schoot na een dribbel snoeihard op de lat.

De ban gebroken
Na de pauze kwamen de bezoekers vliegend uit de startblokken. Stefano Marzo kreeg al snel een vrije schietkans, Thijmen Goppel raakte de paal en Bouchouari schoot de rebound recht op Westerveld. In de 56e minuut brak Roda de ban. Pflücker liep bij de tweede paal een voorzet tegen de touwen. Des Kunst dacht in de tegenstoot al iets terug te doen, maar zag Hoekstra zijn inzet uit de bovenhoek plukken.

Doordringen
Het spel golfde na de openingstreffer op en neer. Roda kwam dicht bij een tweede goal, terwijl Jong AZ naarstig zocht naar de gelijkmaker. De beloften drongen een paar keer door tot het strafschopgebied, maar kwamen niet tot doelpogingen. Richonell Margaret was in de tachtigste minuut nog het gevaarlijkste. Na een steekpass van Allouch kwam hij oog-in-oog met Hoekstra, maar de aanname was niet goed. De defensie uit Kerkrade hield zodoende stand. 

Westerveld: 'Jammer van het resultaat'
“Het was een wedstrijd waarin het gelijk opging”, vertelde debutant Westerveld. “We konden Roda vooral in het begin goed onder druk zetten. Ikzelf kan terugkijken op een mooi debuut. Ik probeerde vooral rustig te blijven en het te beleven als iedere andere wedstrijd. Wel is het natuurlijk jammer van het resultaat."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Roda JC 0-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Maxim Gullit, Fons Gemmel; Peer Koopmeiners, Des Kunst, Zico Buurmeester; Richonell Margaret, Tijmen Wildeboer (26. Soulyman Allouch), Fedde de Jong (76. Iman Griffith).
Opstelling Roda JC: Jan Hoekstra; Stefano Marzo, Kees Luijckx, Xander Lambrix, Michalis Ioannou (65. Mitchel Keulen); Robert Klaasen, Patrick Pflücke (76. Fabian Serrarens), Danny Bakker; Thijmen Goppel, Erik Falkenburg (88. Livio Milts), Benji Bouchouari (76. Niek Vossebelt).

Scoreverloop: 56. Pflücker 0-1.
Gele kaarten: Gullit, Jacobs (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Alex Bos.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

0
Keuken Kampioen Divisie
AZ - Roda JC Kerkrade
maandag 4 jan 2021, 18:45
Wedstrijd informatie
1