Jong AZ verliest van TOP Oss

Jong AZ verliest van TOP Oss

Gepubliceerd op 09 november 18, 21:51

ALKMAAR- Jong AZ heeft vrijdag in het AFAS Stadion een nederlaag geleden tegen TOP Oss. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam kwam op voorsprong via Ferdy Druijf, maar gaf deze nog voor rust uit handen en verloor uiteindelijk met 1-3.

Bijna kende Jong AZ een droomstart, toen Calvin Stengs in de eerste minuut Tijjani Reijnders diep stuurde. De middenvelder stiftte de bal langs de door AZ verhuurde Nick Olij, maar voor doel stond niemand klaar om binnen te tikken. Aan de overzijde was hierna Bryan Smeets twee keer dicht bij de openingsgoal. Vooral bij zijn enorme tweede kans mazzelden de Alkmaarse beloften.

Kanteling
Halverwege de eerste helft was het Ferdy Druijf die als eerste op het scorebord verscheen. De spits schoot in de beginfase na een steekpass van Stengs al net naast, maar nu bood Owen Wijndal hem met een lage voorzet een niet te missen kans. Voor de Uitgeester was het alweer zijn twaalfde goal van het seizoen. Nog voor rust kantelde Oss echter de wedstrijd met goals van Smeets en Huseyin Dogan.

Inhaalrace
De zoektocht naar de gelijkmaker begon na rust hoopvol, met direct een kans voor Léon Bergsma. Uit een voorzet kwam hij net tekort om de 2-2 binnen te werken. Hierna had TOP Oss de zaken echter goed op orde en werd het halverwege het tweede bedrijf zelfs 1-3. Wederom scoorde Dogan. In de eindfase probeerde Jong AZ het nog wel en was de beste kans voor Reijnders. Zijn kopbal uit een voorzet van Druijf ging echter over. De gewenste inhaalrace kwam niet van de grond.

Vonk: ‘Geven het zelf uit handen’
“We komen op 1-0, maar zijn vervolgens veel minder bezig om de wedstrijd naar ons toe te trekken”, constateerde Vonk. “Terwijl je juist meer moet geven om de voorsprong vast te houden en uit te bouwen. Zo geven we het dus zelf uit handen. Vandaag is opnieuw gebleken dat wij nog niet in staat zijn het goed voetballen negentig minuten lang vol te houden. Het is niet de eerste keer dat het niveau tijdens een wedstrijd te ver keldert. We moeten er samen voor zorgen dat dit snel verbetert.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Jong AZ - TOP Oss 1-3 (1-2)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Richard Sedlacek, Léon Bergsma, Justin Bakker, Owen Wijndal; Peer Koopmeiners (75. Des Kunst), Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn; Calvin Stengs (81. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Vince Gino Dekker (60. Jamie Jacobs).
Opstelling TOP Oss: Nick Olij; Maikel Verkoelen, Nirichio Nieveld, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Philippe Rommens, Bryan Smeets, Lion Kaak; Ragnar Oratmangoen, Huseyin Dogan (87. Delano Ladan).

Scoreverloop: 24. Druijf 1-0, 30. Smeets 1-1, 39. Dogan 1-2, 66. Dogan 1-3.
Gele kaarten: Koopmeiners (Jong AZ), Rommens (TOP Oss).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Oostrom.
Toeschouwers: 550.

Foto's: Orange Pictures / Johannes Klinkenberg

Kenzo Goudmijn baalt na de gelijkmaker van Bryan Smeets.