Jong AZ verslaat Cambuur

Jong AZ verslaat Cambuur

Gepubliceerd op 04 februari 19, 21:54

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag een overwinning op Cambuur geboekt. De bezoekers uit Leeuwarden werden met 2-1 verslagen door de equipe van trainers Michel Vonk en Koen Stam. Ondrej Mihalik en Kenzo Goudmijn maakten de Alkmaarse goals.

De thuisploeg kende een gedroomde start, want al in de vierde minuut lag de bal achter Cambuur-keeper Xavier Mous in het net. Na een vlotte aanval over rechts zette Mees Hoedemakers haarscherp voor en schoot Ondrej Mihalik raak. Jong AZ had de zaken onder controle en kwam in het verdere verloop van de eerste helft sporadisch in de problemen. Robin Maulun was uit een vrije trap nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar Jasper Schendelaar tikte zijn inzet knap uit de kruising.

Frivole dribbel
Op slag van rust verdubbelden de beloften - waar Joey Jacobs zijn basisdebuut maakte - de voorsprong. Met een frivole dribbel soleerde Kenzo Goudmijn het Friese strafschopgebied in en prikte de middenvelder raak in de verre hoek: 2-0. Na rust moest Cambuur komen en dat deed de ploeg van trainer René Hake ook, al was de eerste kans nog voor Jong AZ. Henri Weigelt kopte voorlangs uit een vrije trap van Tijjani Reijnders.

Billenknijpen
Hierna bleek Schendelaar een grote sta-in-de-weg voor de bezoekers. Zo keerde hij knap schoten van Sam Hendriks, Maulun en Matthew Steenvoorden. De jonge goalie leek de nul te gaan houden, maar in blessuretijd wees scheidsrechter Luca Cantineau naar de stip na een handsbal. Kevin van Kippersluis schoot de penalty binnen, waarna het nog even billenknijpen werd. Jong AZ hield echter stand en pakte zo de tweede zege van het nog jonge kalenderjaar.

Stam: 'Geeft zoveel energie'
“We hebben een Jong AZ gezien dat vanaf de allereerste seconden tot en met de 94e minuut heeft gevochten voor de overwinning”, zei Stam. “In de laatste minuten was het nog even bikkelen en overleven, maar dat hebben de jongens fantastisch gedaan. Om die jonge gasten te zien strijden tegen de ervaren spelers van Cambuur: dat geeft zoveel energie. Schitterend om na afloop dan de enorme blijheid in de kleedkamer te zien.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - SC Cambuur 2-1 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joey Jacobs, Henri Weigelt, Joris Kramer, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers, Kenzo Goudmijn (88. Richard Sedlacek), Peer Koopmeiners (70. Mohamed Taabouni), Tijjani Reijnders; Jelle Duin (73. Kai Koreniuk), Ondrej Mihalik.
Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, David Sambissa; Nino van den Beemt (41. Daan Boerlage), Robin Maulun, Kevin Jansen (73. Alex Bangura); Tyrone Conraad (54. Matias Jones), Sam Hendriks, Kevin van Kippersluis.

Scoreverloop: 4. Mihalik 1-0, 45+1. Goudmijn 2-0, 90+2. Van Kippersluis 2-1 (pen.).
Gele kaarten: Weigelt, Duin (Jong AZ), Steenvoorden, Jansen (Cambuur).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Luca Cantineau.
Toeschouwers: 450.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl