Jong AZ verslaat Kozakken Boys

Gepubliceerd op 21 januari 17, 17:18
ALKMAAR- Koploper Jong AZ heeft zaterdagmiddag gewonnen van Kozakken Boys. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 2-0 voor de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn. Beide treffers kwamen op naam van de 16-jarige Myron Boadu.  

In het elftal van Jong AZ waren plaatsen ingeruimd voor Rens van Eijden en Jop van der Linden, die samen het hart van de defensie vormden. Voor hen was dit duel de laatste test voordat zij hun diensten weer in de hoofdmacht kunnen bewijzen.

Energie
Jong AZ en Kozakken Boys legden in de openingsfase veel energie in de wedstrijd. De bezoekers uit Werkendam zetten de gastheer in de eerste tien minuten onder druk en schuwden geen duels. Jong AZ ging hier echter uitstekend mee om en wist onder de druk uit te voetballen.  

Boadu
De ploeg kwam dan ook na negentien minuten op voorsprong via Boadu. De spits werd door Teun Koopmeiners de diepte in gestuurd en tikte de bal langs doelman Jesper Hogedoorn: 1-0. In het resterende deel van de eerste helft had Jong AZ het balbezit, maar creëerde weinig kansen.

Heer en meester
In het tweede bedrijf was de thuisclub heer en meester. Kozakken Boys werd met de rug tegen de muur gezet en kwam daar niet meer uit. De bal ging snel rond en in de 51e minuut was het opnieuw Boadu met een goal. Hij liep een lage voorzet van Robin Schouten binnen. Jong AZ bleef daarna de betere ploeg, maar verzuimde de score verder uit te bouwen.   

Goudmijn: 'Waren heel sterk vandaag'
Na afloop keek trainer Goudmijn terug op een uitstekende wedstrijd. "We waren vandaag gewoon heel sterk. Goed veldspel, de juiste communicatie en we creëerden perfect ruimtes", aldus de oefenmeester. "De eerste helft was redelijk goed, maar het tweede bedrijf was uitstekend van onze kant. Mensen vinden het normaal dat wij een ploeg als Kozakken Boys wegspelen, maar dat is het niet. Zij zijn een topclub in het amateurvoetbal. Dit moeten we vasthouden." 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Kozakken Boys 2-0 (1-0)
Tweede Divisie

Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Robin Schouten, Rens van Eijden, Jop van der Linden, Owen Wijndal; Jamie Jacobs, Guus Til, Teun Koopmeiners, Jeremy Helmer; Myron Boadu (81. Nick Doodeman), Levi Garcia (89. Zia Sakirovski). 
Opstelling Kozakken Boys: Jesper Hoogedoorn; Jurien Gaari, Quentin Jakoba, Sanny Monteiro, Mohamed Hammouti (58. Bryan Jongeneel); Leon Bot, Jeffrey van Nuland, Delano Gwaeron Stout, Everton Pires Tavares (73. Sem van der Pol); Berry Powel (58. Railey Ignacio), Ahmad Mendes Moreira. 

Scoreverloop:
19. Boadu 1-0, 51. Boadu 2-0.
Gele kaarten: Boadu, Wijndal (Jong AZ), Van Nuland (Kozakken Boys).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:
Joey Kooij
Toeschouwers: 400

Foto's: Orange Pictures