Jong AZ speelt gelijk tegen FC Den Bosch

Gepubliceerd op 22 januari 18, 21:51
ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat overtuigde en kwam aan de leiding door een goal van Ferdy Druijf, maar moest door een Bossche goal na rust genoegen nemen met een punt.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en liet de bezoekers in het eerste kwartier nauwelijks in het spel komen. Er waren ook mogelijkheden. Zo ging een licht getoucheerd schot van Tijjani Reijnders rakelings naast en schoot Kai Koreniuk vanuit een lastige hoek in de handen van doelman Kees Heemskerk.

Gretige Druijf
In de fase die volgde kwamen er wat kansjes voor FC Den Bosch. Dennis Kaars volleerde na aanname met de borst over, Sven Blummel loste een aardig schot en de bal ging ook nog bijna via een Alkmaars been in eigen doel. Juist op dat punt sloeg Jong AZ toe. Jamie Jacobs kopte uit een voorzet van de mee opgekomen Joerie Church op de lat, Ferdy Druijf reageerde gretig en tikte in de rebound binnen.

Rekening
Er volgden nog wat kansjes voor de beloften om de voorsprong uit te breiden, maar zij moesten genoegen nemen met een nipte voorsprong bij rust. Direct na de pauze leek daar al de rekening voor te worden gepresenteerd door Blummel, die van dichtbij dacht te scoren. Nick Olij voorkwam echter met een geweldige reflex de gelijkmaker. Maar de 1-1 viel halverwege het tweede bedrijf alsnog. Blummel prikte koelbloedig binnen nadat hij rustig bleef in het strafschopgebied.

Op zoek
Jong AZ, dat vroeg in de tweede helft al via Koreniuk dicht bij de 2-0 was geweest, bleef in de laatste twintig minuten op zoek gaan naar de volle buit. Vooral voor Owen Wijndal en Druijf scheelde het weinig of zij hadden de winnende goal gemaakt. De linkervleugelverdediger schoot rakelings voorlangs, de spits deed even later hetzelfde na goed wegdraaien bij zijn directe tegenstander.

Haar: ‘Hielden het negentig minuten vol’
“In het eerste halfuur speelden wij écht goed”, was Haar na afloop positief. “We speelden met veel druk naar voren en dat kost energie, maar we hielden het negentig minuten vol. Dat is genieten. Natuurlijk wil je na zo’n wedstrijd beloond worden met drie punten, maar dat dat niet lukt heeft te maken met het proces waarin wij zitten. Je moet ook gewoon investeren voor je kunt oogsten. Dit is pas ons eerste seizoen in de Jupiler League en ik weet zeker dat het op dit niveau volgend seizoen al vele malen beter gaat.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Den Bosch 1-1 (1-0)
Jupiler League

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Joerie Church, Vincent Regeling, Joris Kramer, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders, Jamie Jacobs (82. Matthijs Hardijk), Mees Hoedemakers; Iliass Bel Hassani (84. Melle Springer), Ferdy Druijf, Kai Koreniuk (73. Mees Kaandorp).
Opstelling FC Den Bosch: Kees Heemskerk; Mats Deijl, Bart Biemans, Sam Kersten, Jordy van der Winden; Niek Vossebelt, Kevin Felida, Muhammed Mert; Sven Blummel, Dennis Kaars (81. Jort van der Sande), Danny Verbeek (88. Oussama Bouyaghlafen).

Scoreverloop: 25. Druijf 1-0, 68. Blummel 1-1.
Gele kaarten: Kaandorp (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: ­­Bijl.
Toeschouwers: 400.

Foto's: Orange Pictures