Jong AZ vrijdag naar Het Kasteel

Gepubliceerd op 13 december 18, 13:53

ALKMAAR- Jong AZ reist vrijdag voor de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar af naar Rotterdam. Daar treft de equipe van trainers Koen Stam en Michel Vonk titelkandidaat Sparta. Op Het Kasteel wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Na goede wedstrijden tegen FC Twente en MVV kwam Jong AZ afgelopen maandag in het AFAS Stadion plots zwak voor de dag. De 0-2 nederlaag tegen Telstar was tekenend voor de wisselvalligheid van de beloftenploeg, die eerder bijvoorbeeld ook al tot uiting kwam in het treffen met Go Ahead Eagles. De titelkandidaat werd in september verslagen. Op bezoek bij de nummer twee van de competitie kunnen de Alkmaarders dus hoop putten uit hun onvoorspelbaarheid.

Topscorer
Met Lars Veldwijk heeft Sparta de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis. De ervaren aanvaller stond op deze ranglijst tot voor kort achter Ferdy Druijf, maar de Jong AZ-spits werd ingehaald toen hij om uiteenlopende redenen een aantal keer ontbrak. Vrijdag maakte Veldwijk tegen Almere City een hattrick, waardoor hij nu op zestien goals staat. Druijf heeft er drie minder.

Spierings en Wijnaldum
Voor Michel Vonk wordt het bezoek aan Sparta een weerzien met zijn oude club, waar hij tussen 2011 en 2013 hoofdtrainer was. Andersom staan bij de oudste profclub van Nederland met Stijn Spierings en Giliano Wijnaldum twee spelers met een verleden in Alkmaar onder contract. Andere opvallende namen in het elftal van Henk Fraser zijn de dit seizoen op de voetbalvelden teruggekeerde Royston Drenthe en Dries Wuytens, de jongere broer van Stijn Wuytens.

Michel Vonk (links) keert vrijdag terug op bekend terrein.


Arbitraal kwartet
Het duel in de havenstad staat onder leiding van Sander van der Eijk. De 27-jarige scheidsrechter wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Gerrit Fikkert en Erik Koopman. Jaafar Aafouallah is door de KNVB aangewezen als vierde official.

Live
Vrijdag niet aanwezig op Het Kasteel? Het duel is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX. Op die zender zijn vanaf 22:00 uur en 00:15 uur ook alle samenvattingen uit speelronde 18 van de Keuken Kampioen Divisie te zien.

Seizoenkaart
Na het bezoek aan Sparta speelt Jong AZ in 2018 nog één wedstrijd. Op vrijdag 21 december wordt op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad aangetreden tegen FC Eindhoven. Losse kaarten kosten €5, maar er is ook de mogelijkheid tot aanschaf van een Seizoenkaart. Voor slechts € 25 bezoek je alle thuisduels van Jong AZ.


Programma Eerste Divisie
Vrijdag:
Go Ahead Eagles - FC Den Bosch
Sparta Rotterdam - Jong AZ
SC Cambuur - FC Twente
TOP Oss - Helmond Sport
Roda JC - FC Volendam
Almere City FC - Jong Ajax
Telstar - Jong PSV
NEC - MVV Maastricht
FC Eindhoven - RKC Waalwijk
Jong FC Utrecht - FC Dordrecht