Jong AZ wint bij debuut Brezancic

Gepubliceerd op 24 augustus 15, 20:45
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Op bezoek bij Jong De Graafschap zorgde een doelpunt van Joël Donald voor een 0-1 zege. Bij de Alkmaarders maakte nieuwkomer Rajko Brezancic zijn officiële debuut.

Martin Haar koos in Doetinchem voor een jong elftal, met vooral zelf opgeleide spelers. Alleen James Efmorfidis en de eerder genoemde Brezancic genoten hun jeugdopleiding niet bij AZ. Brezancic speelde de volle 90 minuten mee. “Hij maakte een heel goede indruk”, zei Haar na afloop over de debutant. “Je ziet dat hij ervaring heeft. Rajko was verdedigend sterk, was rustig aan de bal en maakte continu de goede keuzes. Een extra kwaliteit is zijn drang om vaak mee op te komen.”

Donald: 0-1
Met Brezancic in de ploeg kende Jong AZ een vliegende start op het Gelderse kunstgras. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Donald, die zeer attent was bij de rebound. De spits schoot gedecideerd, halfhoog de 0-1 tegen de touwen.

Overhand
In het vervolg van de eerste helft was het De Graafschap dat de overhand had. Dit kwam mede doordat de bezoekers weinig ‘in de duels’ kwamen en zich lieten terugzakken op de eigen helft. Tot kansen kwamen de gastheren echter niet.

Lat
Na de rust was De Graafschap wel eenmaal dicht bij de gelijkmaker. De lat bracht doelman Nick Olij en heel AZ redding. Aan de andere kant lieten onder meer Fernando Lewis en Donald na om de score uit te breiden.

Haar: ‘Trots op team’
“Denny Landzaat en ik zijn erg trots op ons team”, reageerde Haar na afloop. “Onze spelers toonden de bereidheid om voor elkaar te knokken. Die beleving willen we zien. We hebben verdiend gewonnen. De uitslag had echter hoger moeten zijn. Een 1-4 of 1-5 was geen gekke score geweest.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong De Graafschap - Jong AZ 0-1 (0-1)

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Fernando Lewis, Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Rajko Brezancic; Stijn Spierings, Jeremy Helmer, Thomas Ouwejan; James Efmorfidis (67. Levi Opdam), Joël Donald, Achille Vaarnold.

Scoreverloop: 2. Donald 0-1.
Gele kaarten: Lewis, Vaarnold, Hatzidiakos (Jong AZ)
Rode kaarten: -

Uitslagen beloftencoompetitie
De Graafschap - AZ 0-1
FC Utrecht - FC Twente 1-3

Stand
1. FC Groningen 2-6
2. Almere City 2-6
3. AZ 2-6
4. Sparta Rotterdam 2-6
5. FC Twente 3-6
6. Vitesse 2-3
7. FC Utrecht 3-3
8. FC Volendam 1-0
9. Achilles '29 2-0
10. Brabant United 2-0
11. De Graafschap 3-0