Jong AZ wint oefenduel met Telstar

Gepubliceerd op 01 november 16, 16:14
ALKMAAR- Jong AZ heeft dinsdagmiddag het oefenduel met SC Telstar gewonnen. In Velsen-Zuid werd het 0-3 voor de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn. Nick Doodeman, Zia Sakirovski en Mees Kaandorp verzorgden de doelpunten. 

Jong AZ begon met de vertrouwde namen aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 0-2 ruststand. Doodeman opende na 23 minuten de score door vanaf rechts naar binnen te trekken en de bal met links tegen de touwen te knallen: 0-1.

Sakirovski
Collega-aanvaller Sakirovski vergrootte even later de marge voor zijn ploeg. Hij pikte de bal op in het strafschopgebied en schoot op fraaie wijze raak: 0-2.

Zeven wissels
In het tweede bedrijf kregen spelers van AZ Onder 19 de kans om hun kunsten te vertonen. Haar en Goudmijn voerden maar liefst zeven wissels door en werden niet teleurgesteld door de jongelingen. Jong AZ bleef goed positiespel op de mat leggen en wist ook nog een doelpunt te maken. Invaller Kaandorp verschalkte de Telstar-doelman met een lobje: 0-3.

Haar: ‘Volwassen gespeeld’
Haar was na afloop te spreken over het vertoonde spel. “Het was een goede wedstrijd waarin we heel volwassen hebben gespeeld”, aldus de oefenmeester. “Ik zie dat de jongens voetballend steeds beter worden en dat ook tegen een fysieke tegenstander kunnen volhouden. Het was gewoon een prima wedstrijd.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
SC Telstar - Jong AZ 0-3 (0-2)
Oefenduel

Opstelling Jong AZ:
Koen Bucker; Robin Schouten (45. Melle Springer), Vincent Regeling (45. Joeri Church), Justin Bakker (45. Rens van der Wacht), Owen Wijndal (45. Furkan Kurban); Viktor Karl Einarsson (45. Teun Bijleveld), Jamie Jacobs (45. Mees Hoedemakers), Teun Koopmeiners; Zia Sakirovski, Nick Doodeman, Levi Opdam (45. Mees Kaandorp).

Scoreverloop: 23. Doodeman 0-1, 38. Sakirovski 0-2, 74. Kaandorp 0-3.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -