Jong AZ wint oefenduel met PEC

Gepubliceerd op 21 oktober 13, 17:18
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandagmiddag het oefenduel met Jong PEC Zwolle gewonnen. Op het trainingsveld naast het AFAS Stadion werd het 3-1 voor de ploeg van Dennis Haar. Markus Henriksen, Denni Avdic en Steven Berghuis zorgden voor de AZ-treffers.

Bij Jong AZ maakten onder meer Etiënne Reijnen, Dirk Marcellis, Henriksen, Viktor Elm, Willie Overtoom, Berghuis en Avdic hun opwachting. Opvallend was de centrale rol van Marcellis, die tot dusver als rechtsback uitkwam voor de Alkmaarders.

Henriksen
Na een openingsfase waarin AZ domineerde met balbezit, kreeg het al vroeg loon naar werken. Henriksen ging diep en haalde in het strafschopgebied van de bezoekers overtuigend uit toen hij alleen voor de keeper opdook: 1-0. Een kwartier later schoot Avdic uit de draai over.

Avdic
Diezelfde Avdic was even later wél trefzeker. Vanuit een voorzet van rechtsbuiten Berghuis kopte de spits hard raak tegen zijn voormalige club: 2-0. Omdat pogingen van Overtoom (over) en Avdic (naast) niet tussen de palen gingen, haalde deze stand de rust.

Berghuis
Direct na rust stond invaller Thom Haye aan de basis van de 3-0. De middenvelder stuurde Avdic diep, waarna de spits de bal klaarlegde voor Berghuis. De technicus kwam voor zijn man en schoot met links raak.

Paal en lat
Na een uur voorkwam de doelman van Zwolle dat de naar binnen getrokken Lewis de voorzet van Berghuis met zijn hak tot 4-0 promoveerde. Later schoot Berghuis hard op de paal. In de slotfase liet PEC Zwolle een enorme kans onbenut om er 3-2 van de maken. De door Wesley Hoedt veroorzaakte strafschop werd echter op de lat geschoten.

Haar: ‘Veel kansen’
“Het meest positieve van vandaag is het grote aantal aanvallen dat we de eerste helft hadden”, zei Haar na afloop. “Dit zorgde voor veel kansen en twee doelpunten. Verder is het natuurlijk mooi dat veel jongens minuten hebben kunnen maken, inclusief spelers uit Onder 19.”

WEDSTRIJDKARAKLTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong PEC Zwolle 3-1 (2-0)

Opstelling Jong AZ: Erik Heijblok; Etiënne Reijnen, Dirk Marcellis (46. Thomas Lam), Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps (46. Jonas Heymans); Markus Henriksen (46. Thom Haye), Viktor Elm (46. Joris van Overeem), Willie Overtoom; Steven Berghuis, Denni Avdic (64. Gyovany van de Stelt), Fernando Lewis (64. Thomas Ouwejan).

Scoreverloop: 12. Henriksen 1-0, 26. Avdic 2-0, 48. Berghuis 3-0, 70. 3-1.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: 86. Hoedt