Jongste jeugd wint oefenduels

Gepubliceerd op 13 oktober 18, 12:14
ZAANSTAD- De twee jongste teams uit de AZ Jeugdopleiding kwamen zaterdag in vriendschappelijk verband in actie. AZ Onder 12 won de derby tegen FC Volendam met 11-1. Op Papendal zegevierde AZ Onder 11 in een drieluik met Vitesse en Sparta Rotterdam.

AZ Onder 12
"We hebben gespeeld met de intentie zo snel mogelijk de bal af te pakken en zoveel mogelijk goals te maken", zei trainer Dico Blei na de zege op Volendam. "In het uitvoeren van die opdrachten hebben wij het best aardig gedaan. Zo speelden we in een hoog tempo, aan de andere kant hadden wij vandaag meer kunnen spelen met het doel voor ogen om mooie dingen te laten zien. Ook kunnen we meer goals maken als we de bal meer van de ene naar de andere kant laten gaan. Dat kun je voor elkaar krijgen door beter positie te kiezen, goed om je heen te kijken en de bal beter mee te nemen. Een mooi aandachtspunt voor in de volgende trainingsweek."

AZ Onder 11
AZ Onder 11-trainer Dennis Zwagerman hield een voldaan gevoel over aan het drieluik in Arnhem. "We hebben vorige week ook tegen Vitesse en Sparta gespeeld. Dat ging goed, waarna ik direct al aangaf benieuwd te zijn of wij dat niveau kunnen vasthouden. Het stemt mij dus heel tevreden dat ik ons vandaag wederom dominant heb zien spelen. We voetbalden vooruit, maakten onze kansen af, verdedigden goed, kregen weinig tegengoals en maken ook op individueel vlak stappen. Zo zie ik ons vooruit gaan in tweebenigheid en durven uitblinken."

Resultaten:
Team A:
AZ Onder 11 - Vitesse A 2-0
AZ Onder 11 - Vitesse B 5-1
AZ Onder 11 - Sparta Rotterdam A 0-0
AZ Onder 11 - Sparta Rotterdam B 3-0

Team B:
AZ Onder 11 - Vitesse B 0-0
AZ Onder 11 - Sparta Rotterdam B 3-1
AZ Onder 11 - Sparta Rotterdam B 2-1
AZ Onder 11 - Vitesse A 1-1

Foto's: Barathi van Elst