Judobondscoach Maij in AZ University Podcast

Judobondscoach Maij in AZ University Podcast

Gepubliceerd op 13 juli 21, 16:32

ZAANSTAD- Benito Maij schuift aan in de vierde aflevering van AZ University Podcast. Als bondscoach van de Nederlandse judomannen bereidt de ex-marinier zich momenteel voor op de Olympische Spelen in Tokio. De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google PodcastsSpotify en SoundCloud.

Maij begon vijftien jaar geleden als talentcoach bij de judobond en is sinds 2016 bondcoach. In de laatste vijf jaar werden al fraaie successen geboekt op het mondiale podium, maar goud op de Olympische Spelen is het grote doel. In AZ University Podcast vertelt de coach over de weg naar Tokio.

Kennisuitwisseling
De in de haven van Zaandam geboren Maij komt ook uitgebreid aan het woord over zijn verleden als marinier, een periode die hem deels vormde tot wie hij nu is. Verder gaat een belangrijk deel van het gesprek over kennisuitwisseling. Maij gelooft heilig in het belang daarvan en startte in januari 2021 het digitale platform SportsLink, dat erop is gericht om atleten en coaches uit diverse sporten met elkaar in contact te brengen.


Judotoernooi
Het Olympisch judotoernooi gaat van start op zaterdag 24 juli en duurt een week. Maij coacht daar de Nederlandse mannenploeg, bestaande uit Henk Grol, Tornike Tsjkadoea, Frank de Wit, Noël van 't End en Michael Korrel. Zij jagen op goud in de Nippon Budokan, waar Anton Geesink in 1964 Olympisch kampioen werd.

Podcast
In AZ University Podcast gaan host Sven Bersee en AZ's topsportbegeleider Bart Heuvingh over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de voetbalwereld.

E1: Mentale weerbaarheid | Gast: Jan van Halst
E2: Ramadan | Gast: Khalid Boulahrouz
E3: Het belang van slaap | Gast: Floris Wouterson
E4: Kennisuitwisseling en de weg naar Tokio | Gast: Benito Maij