Kabba tekent eerste profcontract bij AZ

Kabba tekent eerste profcontract bij AZ

Gepubliceerd op 20 juni 22, 20:18

ALKMAAR-  Arouna Kabba heeft zijn eerste profcontract bij AZ ondertekend. De keeper, die komend seizoen deel uitmaakt van AZ Onder 18, is tot medio 2024 aan de club verbonden. In zijn verbintenis staat een optie voor een extra seizoen. 

De zeventienjarige Kabba begon met keepen bij SC Buitenveldert  In de D-pupillen stapte hij over naar AFC. Na een jaar bij de topamateurs uit Amsterdam pikte AZ hem op. Hij voegde zich bij het team voor spelers onder 15 jaar. Het voorbije seizoen maakte Kabba onderdeel uit van AZ Onder 17. De doelman tekende het contract onder toeziend oog van zijn moeder, stiefvader en biologische vader. "Dat zijn de drie belangrijkste personen in mijn leven", zegt hij. 

'Heeft veel werk in gezeten'
Toen hij als jongetje een paar keepershandschoenen voor zijn verjaardag kreeg, werden de eerste stappen al snel gezet. "Ik zat nog niet bij een club. De jeugdcoördinator van Buitenveldert zag me lopen met die handschoenen en vroeg of ik wilde komen keepen. Ik heb sindsdien altijd op doel gestaan, ben nooit veldspeler geweest. Ik heb ontzettend veel keeperstraining gehad en er heeft heel veel werk in gezeten om te komen waar ik nu sta."

'Atletisch en sprongkracht'
Kabba hoopt komend seizoen vaker te spelen dan hij in het voorbije seizoen heeft gedaan. "Het is soms moeilijk als keeper om een tijdje niet te spelen en het was ook wennen voor mij. Maar in de wedstrijden die ik mocht spelen en op trainingen heb ik prima gepresteerd. Mijn krachten zijn onder meer dat ik atletisch ben en sprongkracht heb."

Brandenburg: 'Hoort bij ontwikkeling die hij doormaakt'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Arouna heeft laten zien een keeper met veel potentie en toekomstperspectief te zijn. Een explosieve keeper met een goed bereik, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Een eerste contract hoort bij de ontwikkeling die hij doormaakt sinds hij deel uitmaakt van de AZ Jeugdopleiding."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl