Karlsson Eredivisie Speler van de Maand

Karlsson Eredivisie Speler van de Maand

Gepubliceerd op 14 januari 22, 18:00

ZAANSTAD- Jesper Karlsson is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. Hij was in december doorslaggevend in de perfecte maand van AZ. De Zweed wint de prijs op basis van statistieken en stemmen van voetbalfans. Samen met Peter Vindahl zit Karlsson ook in het Elftal van de Maand.

AZ speelde in december 2021 zeven officiële wedstrijden en won deze allemaal. Vijf daarvan waren in de Eredivisie en Karlsson drukte op deze duels duidelijk zijn stempel.Hij was bij maar liefst zes doelpunten direct betrokken: vier goals, twee assists. In totaal staat de teller voor Karlsson dit seizoen op elf goals en negen assists (alle competities).

Geweldige uithaal
De Zweeds international maakte de winnende goal tegen Fortuna Sittard (2-1) en was met twee goals en een assist ook cruciaal tegen Sparta (3-1). Na de 1-2 zege op Ajax leverde Karlsson een assist tegen Willem II (4-1) en zorgde hij met een geweldige uithaal voor een 1-0 zege op FC Groningen. Dat was zijn vijftigste wedstrijd voor AZ.


Bokaal
Vrijdag kreeg Karlsson de bokaal voor Speler van de Maand uitgereikt door ESPN-presentatrice Aletha Leidelmeijer. Ook kreeg hij een speciale EA Sports FIFA 22 Ultimate Team-kaart overhandigd. De Eredivisie Player of the Month-kaart is vanaf vrijdagavond 18:00 uur te gebruiken in de game.

Met Vindahl in Elftal van de Maand
Karlsson kan vanzelfsprekend ook rekenen op een plekje in het Eredivisie Elftal van de Maand. Hij is niet de enige AZ'er, want Peter Vindahl is de keeper in het topensemble van de maand december.