Karlsson in backup-team Zweden (update)

Karlsson in backup-team Zweden (update)

Gepubliceerd op 14 juni 21, 13:22

ALKMAAR- Jesper Karlsson heeft alsnog een oproep van de Zweedse voetbalbond gekregen. De aanvaller maakt vanwege coronaperikelen in de EK-selectie deel uit van een zeskoppige groep die stand-by staat voor het toernooi.

Voor Zweden begint het EK maandag om 21:00 uur. In Sevilla is Spanje de opponent in de eerste groepsfase, maar bondscoach Janne Andersson kampt met personele zorgen richting de eindronde. Deze week bleken twee spelers besmet met het coronavirus.

Bubbel
De backup-groep waarvan Karlsson nu deel uitmaakt, verblijft in een bubbel apart van de EK-selectie. De andere spelers zijn Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult en Isaac Kiese Thelin. De zes komen donderdagavond bijeen.

Stand-by
Het Zweedse reserve-sextet blijft in ieder geval tot zondagnacht stand-by staan voor eventuele afvallers uit de reguliere selectie. Middernacht moet de bond dan de 26 namen aan de UEFA doorgeven die kunnen aantreden tegen Spanje. Het is dus mogelijk dat Karlsson daar alsnog bij zit.

Update 14 juni
Maandagmiddag maakte de Zweedse voetbalbond bekend dat Karlsson zich niet bij de EK-selectie meldt. De spelers die corona hadden, Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg, keren namelijk terug in de ploeg als zij weer 'gegarandeerd virusvrij' zijn.