Karlsson naar AZ

Karlsson naar AZ

Gepubliceerd op 11 september 20, 18:14

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Jesper Karlsson gecontracteerd. De 22-jarige aanvaller komt over van het Zweedse IF Elfsborg. In Alkmaar tekent de tweevoudig Zweeds international een contract tot medio 2025. 

Karlsson doorliep de jeugdopleiding van Falkenbergs FF en maakte in 2016 zijn debuut in de Allsvenskan. Een jaar later maakte hij de overstap naar Elfsborg, waar hij in 2019 met acht goals doorbrak. In het huidige seizoen maakte hij in achttien competitiewedstrijden negen goals en gaf vier assists.

International
In januari 2020 debuteerde Karlsson in de nationale ploeg van Zweden. Hij begon in het oefenduel met Moldavië in de basis. Enkele dagen later viel hij in tegen Kosovo. Vanaf Zweden Onder 17 doorliep de aanvaller alle nationale jeugdelftallen.

Aansluiten
Karlsson sluit uiterlijk 28 september aan bij de AZ-selectie. Zaterdag komt hij met zijn ploeg Elfsborg nog in actie tegen regerend landskampioen Djurgårdens IF.

Karlsson: 'Droom die uitkomt'
"Het heeft lang geduurd, maar nu is het rond. Ik ben heel blij”, reageert Karlsson. “Deze transfer betekent veel voor me, want ik droomde er als kind al van om buiten Zweden te voetballen. Nu komt die droom uit.”

Huiberts: ‘Druk opvoeren’
“Jesper is een creatieve speler met scorend vermogen”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We zijn dan ook heel blij dat we hem voor vijf jaar hebben kunnen vastleggen. Hij heeft in Zweden bij zijn club en de nationale teams laten zien dat hij het niveau heel goed aan kan. Jesper zal de druk opvoeren bij onze huidige aanvallers. Gezonde concurrentie is altijd goed.”

Transfersom
AZ doet - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over de transfersom die met de overgang van Karlsson gemoeid is.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl