Kees Jansma in AZ University Podcast

Kees Jansma in AZ University Podcast

Gepubliceerd op 07 juni 23, 13:37

ZAANSTAD- Kees Jansma is te gast in de nieuwste AZ University Podcast. Het icoon van de Nederlandse sportjournalistiek heeft ervaring als verslaggever, tv-presentator, producent, schrijver en perschef van het Nederlands Elftal. Dit maakte hem de ideale persoon voor een gesprek over de wisselwerking tussen media en topsport.

Samen met host Sven Bersee en sidekick Bart Heuvingh worden onderwerpen aangesneden als de pers als vijand van de sport, het belang van de tijd nemen voor een interview en huiswerk maken, angst voor media, liefde voor sport en inlevend zijn als journalist.

Rugzak aan ervaring
De diepte wordt verder ingegaan dankzij Kees’ meegenomen quote ‘I have a dream’ van Martin Luther King en het boek ‘Hier is het gebeurd: 50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan’. Ook vertelt hij over de keren dat hij de spelers van het Nederlands Elftal meenam naar Auschwitz en Robbeneiland om hen bewuster te laten worden van belangrijke zaken buiten de voetbalwereld. Zijn enorme rugzak aan ervaring levert mooie anekdotes en verhalen op.

Beluister de aflevering via…
Spotify: https://bit.ly/42oCWOJ
Apple Podcasts: https://bit.ly/3oKLv8G
AZ Radio: https://bit.ly/43mg1oB