Knappe overwinning AZ Onder 12

Gepubliceerd op 30 november 13, 15:02
ALKMAAR- AZ Onder 12 zaterdag een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Elinkwijk D1. Het team van coach Michael Rippens kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar boog de score gedurende het duel om in zijn voordeel: 1-2.

De wedstrijd tussen de jongste AZ-talenten en het Utrechtse Elinkwijk was er één tussen twee ploegen uit de middenmoot van de competitie. De ploeg die de wedstrijd wist te winnen vond aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst. Het andere team zakte weg naar het rechterrijtje.

Domper
Al vroeg in het duel kreeg Onder 12 een fikse domper te verwerken. Al in de tweede minuut werd Zeth Boerrigter gepasseerd. Even leken de Alkmaarders een moeilijke middag tegemoet te gaan, maar gedurende de eerste helft wisten de AZ'ers zich te herpakken. Saber Charif tekende na voorbereidend werk van Quenten Rosalina voor de gelijkmaker.

Druk
In de tweede helft zette Onder 12 de tegenstander direct onder druk. Eerst stond de binnenkant van de paal de voorsprong nog in de weg, maar niet veel later vond Charif via een Utrechts been voor de tweede keer het net. In de slotfase was het nog een paar keer billen knijpen op de Alkmaarse bank, maar uiteindelijk werd de knappe zege uit het vuur gesleept.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Elinkwijk D1 - AZ Onder 12 1-2 (1-1)

Opstelling AZ Onder 12:
Zeth Boerrigter; Deron Payne, Bjorn Mussche, Jorn Berkhout, Boris van Weede (31. Nino Klaver); Gijs Brouwer (36. Caner Demircioglu), Aaron Menelik, Mohamed Taabouni; Quenten Rosalina, Saber Charif, Fabio Hendriksen (31. Zico Buurmeester).

Scoreverloop: 2. 1-0, 17. Charif 1-1, 36. 1-2 (e.d.)