KNVB: diverse scenario's

Gepubliceerd op 01 april 20, 16:37

ALKMAAR- Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond tijdens een persconferentie aan dat er voor 1 juni nog geen profvoetbal mogelijk is door de uitbraak van het coronavirus. De UEFA-vergadering van woensdagmiddag heeft duidelijk gemaakt dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond.

In een persbericht laat de KNVB weten: "Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu."

Scenario 2
Daar voegt de voetbalbond aan toe: "KNVB, Eredivisie CV en Cöoperatie Eerste Divisie kunnen echter op basis van de sessie met UEFA verder invulling geven aan eerder door ons genoemd scenario 2; eventuele hervatting van de competitie."

Scenario 3
Ook scenario 3, het definitief stopzetten van de competities, blijft volgens de KNVB een mogelijkheid. "Op dit moment worden alle consequenties, bijvoorbeeld de financiële impact hiervan, in beeld gebracht. Daarnaast wordt met elkaar in het voetbal gekeken naar een plan om de betaald voetbalclubs te helpen in deze immense problematiek, mocht de lopende competitie geschrapt worden."

Persbericht
Het complete persbericht vind je hier.

Updates
Zodra bekend is of en hoe de Eredivisie hervat wordt, meldt AZ dit op de clubkanalen.