‘Komt goede lichting aan’

‘Komt goede lichting aan’

Gepubliceerd op 15 januari 19, 17:02

ALKMAAR- In de Georg Kessler Lounge van het AFAS Stadion vond maandagmiddag de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats. Robert Eenhoorn, Max Huiberts, John van den Brom en Guus Til gingen uitgebreid in op sponsorvragen. Een terugblik in woord en beeld.

Het kwartet op het podium kreeg diverse vragen voorgeschoteld. Een greep uit hun antwoorden:

Samenwerking gemeentes
Eenhoorn, over de samenwerking met de gemeente Zaanstad en Wormerland: “We zitten nu tweeënhalf jaar op het nieuwe trainingscomplex. De verstandhouding met beide gemeentes verloopt uitstekend. Ze proberen altijd mee te denken binnen hun mogelijkheden. Die proactieve instelling ervaren wij als verfrissend. Een recentelijk voorbeeld daarvan is de samenwerking bij de bouw van de indoorhal op het trainingscomplex, die in de derde week van februari klaar moet zijn.”

Aanvoerder
Til werd gevraagd hoe hij zijn aanvoerderschap ervaart: “Een van de dingen die is veranderd is dat ik bij situaties op het trainingsveld en in de kleedkamer word geacht om mijn mening te geven. Maar dat is op zich niet zo moeilijk voor me. Verder probeer ik tijdens wedstrijden het verlengstuk van de trainer te zijn, want hij kan vanaf de kant moeilijk alle spelers bereiken. En ja, na afloop ben ik nu degene die altijd voor de camera komt. Dat is niet altijd makkelijk, maar het hoort erbij.”

Doorstroming jeugd
Huiberts werd gevraagd of hij tevreden is over de doorstroming vanuit de jeugdopleiding. “Een mooi voorbeeld daarvan is ons afgelopen trainingskamp in Belek. Daar hebben we zes jongens - waarvan vier vijftien jaar oud zijn - een soort van stage aangeboden om ze te laten ervaren wat er nog extra nodig is om uiteindelijk aan te sluiten bij de A-selectie. Wat opviel is dat deze groep talenten qua conditionele inhoud en technische vaardigheid al goed mee kon komen in alle oefenvormen en partijspellen, maar dat het verschil nog met name in de snelheid van het spel en het fysieke deel zit. Het is duidelijk dat er weer een goede lichting aan zit te komen.”

Doelstelling
Over de doelstelling in de tweede seizoenshelft zei Van den Brom: “Dat is heel simpel: we willen Europees voetbal halen. Dat hoort bij AZ. En wij hebben als club de doelstelling om structureel in de top-4 van de Eredivisie te spelen. Dus willen we ook minimaal vierde worden.”

Commercial Vomar
Til, over de kerstcommercial van Vomar waarin hij de hoofdrol speelde: “Ja, daar ben ik door veel mensen op aangesproken die het heel leuk vonden. Ik kijk en luister echter niet zo graag naar mezelf.”

Foto- en videoverslag
Bekijk hieronder ook het fotoverslag en de reacties van Eenhoorn en Huiberts op AZ TV.