Koopmeiners: 'Was goed voetballen in Den Haag'

Gepubliceerd op 07 maart 20, 09:23

ALKMAAR- Na de zege in Amsterdam (0-2) deelt AZ de koppositie met Ajax. Iets minder dan een week later wacht een thuisduel met ADO Den Haag, de club die de Alkmaarders elf wedstrijden onderdak bood. Aanvoerder Teun Koopmeiners blikt terug en vooruit. “Prima statistiek.”

Heb je nog even kunnen nagenieten van winst op Ajax?
“Ja, zeker. Maar ik moet zeggen dat de knop ook al snel weer omging, want er zijn nog tien lange wedstrijden te gaan.”

Jullie bleven dit seizoen tot dusver ongeslagen tegen de traditionele top-3. Wat is er nu anders?
“Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik denk dat we dit jaar door een barrière zijn gegaan door Ajax, Feyenoord en PSV te verslaan en vooral de manier waarop. Het zijn de wedstrijden waarvoor je het doet als voetballer. Zeker zo’n duel zoals afgelopen zondag. Dan is het de nummer één tegen de nummer twee, met alle aandacht er omheen en de lading die erop zit. Als je ziet met hoeveel zelfvertrouwen en bravoure we speelden, dan hoeven we voor niemand bang te zijn.”

Nu wacht ADO Den Haag. Hoe voorkom je een Sparta-scenario?
“Natuurlijk hebben we tegen elkaar gezegd dat we anders met de eerste plaats moeten omgaan dan hiervoor. Dat we het niet weggeven. We hebben ook gesproken over wat er wel gedaan moet worden, te beginnen met de wedstrijd tegen ADO. We moeten datgene doen wat we altijd doen: goed voetballen.”

Den Haag is de stad waar AZ dit seizoen elf ‘thuisduels’ heeft gespeeld. Hoe kijk je terug op die periode?
“We hebben een paar harstikke mooie wedstrijden gespeeld, tegen onder meer Manchester United. Ik denk dat we als club trots mogen terugkijken op de hele verhuizing en hoe alles tot in de puntjes was geregeld voor ons. Ook qua resultaten was het goed voetballen in Den Haag.”

Tot slot: weet je wie de meeste AZ-doelpunten heeft gemaakt in Den Haag dit seizoen?
“Ik? Oké, nee dat wist ik niet. Dan ligt Den Haag me dus prima, haha. Zes doelpunten is een prima statistiek.”

AZ Speelt
Lees het complete interview met Koopmeiners in het gratis digimazine AZ Speelt door hier te klikken.