Koopmeiners: 'Zijn er klaar voor'

Koopmeiners: 'Zijn er klaar voor'

Gepubliceerd op 14 september 20, 19:35

KIEV- AZ reisde maandag naar Oekraïne voor het duel met Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League. Voorafgaand aan de laatste training namen Arne Slot en Teun Koopmeiners tijd voor vragen van de pers. "Zullen beter voor de dag komen."

“Gelukkig is het niet lang vliegen, dus we hebben niets te klagen”, blikte de aanvoerder terug op de reis naar Oekraïne. "Het is voor ons als team mooi dat we wat extra dagen rust hebben gehad naar dit belangrijke duel."

Interlandbreak
"De interlandperiode zat er ook nog tussen", vulde Koopmeiners aan. "Ik heb een mooie week achter de rug met Jong Oranje. We hebben tweemaal gewonnen en daarmee een grote stap richting het EK gezet. Daar heb ik een heel positief aan overgehouden. Dat neem ik zeker mee naar AZ.”

Dynamo Kiev
Over Dynamo Kiev: “Het wordt een lastige wedstrijd, maar ook een onwijs mooie uitdaging. Het is een goed team, dat net de Super Cup heeft gewonnen van Shakhtar Donetsk. Het wordt een mooie klus, een hels karwei. Maar we zijn er klaar voor.”

Analyse
“We hebben ze goed geanalyseerd en weten dat ze enorm sterk zijn voorin. Ze hebben een aantal snelle, creatieve spelers en ze zijn gedisciplineerd. Daar moeten we voor waken. We kunnen aan de bak.”

Viktoria Plzen
Ook blikte Koopmeiners desgevraagd nog even terug op de 3-1 zege op Viktoria Plzen. “Het was een lastige wedstrijd, maar die heeft ons wel een enorm positieve boost gegeven richting dinsdag.”

50-50
Na Koopmeiners was het woord aan Slot. “Het is moeilijk te zeggen wie de favoriet is", reageerde de trainer op de eerste vraag. "We zitten niet bij elkaar in de competitie en spelen niet zo heel vaak tegen elkaar. De wedstrijd gaat over 90 minuten en niet over een tweeluik, dus ik denk dat 50-50 een goede kansenverhouding is. Morgen zullen we zien wie de sterkste is.”

Fitheid
Over de fitheid van zijn ploeg: “Calvin Stengs en Oussama Idrissi zijn allebei inzetbaar voor morgen. Of Pantelis Hatzidiakos bij de wedstrijdselectie zit? Dat zullen we na de training bekijken.”

Beter voor de dag
“We zijn nu bijna drie weken verder”, blikte de trainer terug op de wedstrijd tegen Plzen. “Dus ik denk dat we er een stuk beter voor staan. Niet in de laatste plaats qua fitheid. Het grootste gedeelte van de selectie is sterker dan drie weken geleden. Daarnaast hebben we wat jongens die interlands hebben gespeeld. Wij gaan er vanuit dat we beter voor de dag zullen komen.”

Live
Dynamo Kiev - AZ begint dinsdag om 19:00 uur Nederlandse tijd. Deze wedstrijd is live te zien op SBS6 en te volgen via het Twitter-account van AZ.

Foto's: Ed van de Pol / Edvandepol.nl

Wedstrijd

2
Champions League
FC Dynamo Kiev - AZ
dinsdag 15 sep 2020, 19:00
Wedstrijd informatie
0