Kramer langer bij AZ

Gepubliceerd op 15 mei 18, 15:18
ALKMAAR- AZ en Joris Kramer zijn het eens geworden over een nieuwe verbintenis. De 21-jarige verdediger zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2021, met een optie voor nog één jaar. Kramer kwam dit seizoen tot 26 wedstrijden voor Jong AZ.

Kramer sloot zich in 2009 aan bij AZ Onder 14 en doorliep sindsdien alle jeugdteams. Vanaf het seizoen 2014-2015 werd de Heiloër twee keer bij de A-selectie gehaald. Tot een officieel debuut kwam het nog niet. Kramer is na Mees Hoedemakers de tweede speler uit de eigen Jeugdopleiding die zich deze week langer aan AZ heeft verbonden.

FC Dordrecht
In het seizoen 2016-2017 speelde de linkspoot op huurbasis 36 Jupiler League-wedstrijden in dienst van FC Dordrecht. Op de Krommedijk liet Kramer zien ook als verdedigende middenvelder prima uit de voeten te kunnen.

Huiberts: ‘Potentie’
“Joris is een voetballende verdediger”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Zowel aan de bal als defensief heeft hij laten zien dat hij het niveau van de Jupiler League makkelijk aankan. Wij denken dat Joris de potentie heeft om de stap naar het eerste elftal te kunnen maken. De toekomst zal uitwijzen of dat ook gaat gebeuren; dat ligt aan hem.”

Kramer: ‘Ontwikkeld’
“Ik heb de afgelopen seizoenen veel ervaring opgedaan in de Jupiler League”, reageert de verdediger na het zetten van zijn krabbel. “Persoonlijk en fysiek heb ik me goed ontwikkeld. Vooral aan de bal ben ik rustiger geworden. Ik ben blij dat AZ vertrouwen in me heeft om hier verder door te groeien.”

Foto's: Thirza Koning / AZ Media