KRC Genk strategisch eSports-partner

Gepubliceerd op 01 oktober 20, 16:01

ALKMAAR- Aankomend seizoen slaan AZ en KRC Genk de handen ineen. Beide clubs gaan intensief samenwerken op het gebied van eSports. Onderdeel van het partnership is de deelname van KRC Genk-ePlayer Gilles Bernard aan de eDivisie. De 24-jarige Belg gaat dit jaar samen met Dani Visser het eDivisie team van AZ vormen. 

Het doel van dit partnership is om elkaar te versterken en te ondersteunen op het gebied van content, commercie, events en sportieve resultaten. Het partnership behelst onder andere de deelname van KRC Genk-ePlayer Bernard aan de Nederlandse eDivisie.

Kwaliteitsinjectie
“We waren voor aankomend seizoen op zoek naar een kwaliteitsinjectie voor ons eSports-team”, zegt Frank Jonker, Marketing Manager bij AZ. “In deze zoektocht zijn we uitgekomen bij Gilles en KRC Genk. We zijn blij met zijn komst en hebben de ambitie om dit seizoen mee te spelen om de bovenste plekken.”

Wereldranking
Bernard over zijn overstap: “Ik ben ontzettend blij dat KRC Genk en AZ mij deze kans bieden. De Nederlandse eDivisie is een van de beste competities wereldwijd.”

Team AZ eSports
Het eSports team van AZ voor seizoen 2020-2012 wordt naast Dani Visser en Gilles Bernard compleet gemaakt door Jens van der Flier en Timo Maartense (coach).