Krul maakt seizoen af bij AZ

Gepubliceerd op 31 januari 17, 22:45
ZAANSTAD- Tim Krul maakt het seizoen af bij AZ. De 28-jarige keeper werd de eerste seizoenshelft door Ajax gehuurd van Newcastle United. In overleg met deze clubs komt de achtvoudig Nederlands international tot medio 2017 op huurbasis naar Alkmaar.

Krul verruilde Nederland op 17-jarige leeftijd voor Engeland. Daar groeide de Hagenaar - via verhuurperiodes aan Falkirk en Carlisle United - uit tot eerste doelman van Newcastle United, waarvoor hij 157 Premier League-wedstrijden onder de lat stond. Een kruisbandblessure maakte een einde aan zijn status als vaste waarde van The Magpies.

Huurbasis
Om speelminuten op te doen, verkaste Krul afgelopen zomer op huurbasis naar Ajax. Verder dan zes wedstrijden voor Jong Ajax kwam hij echter niet. Bij AZ krijgt Krul de kans om speelminuten op te doen.

Krul: 'Spraken vertrouwen in me uit'
"AZ is een fantastische club", zegt Krul. "Ze doen om alle prijzen mee, Europees, de beker en in de Eredivisie doen ze het ook gewoon goed. Toen ze belden, kon ik moeilijk nee zeggen. Ze spraken zoveel vertrouwen in me uit, dat ik heb besloten om te komen. Ik ben al een tijdje fit, maar heb het nog niet echt kunnen laten zien. Ik hoop hier m'n oude niveau terug te krijgen."

Huiberts: 'Internationaal kaliber'
“Het is fantastisch dat we een doelman met de kwaliteiten van Tim naar AZ kunnen halen”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Tim heeft zich bewezen als een doelman van internationaal kaliber. Als je met zo'n buitenkans jezelf kunt versterken, moet je er altijd voor gaan. Met het overvolle programma dat we voor de boeg hebben, kunnen we de ervaring van Tim goed gebruiken."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl