Langverwachte zege voor AZ Onder 17

Gepubliceerd op 23 november 13, 17:36
ALKMAAR- Na een lange reeks zonder zege heeft AZ Onder 17 tegen ADO Den Haag B1 de drie punten kunnen pakken. Een laat strafschopdoelpunt van Jeremy Helmer velde het vonnis voor de Hagenezen.

De negatieve resultaten van de laatste periode misten duidelijk hun invloed niet op het spel van AZ Onder 17. Ondanks de goede wil acteerde de ploeg van trainer Michael Buskermolen bij momenten aarzelend en zocht het nadrukkelijk naar vertrouwen. Verdedigend zag het er daardoor af en toe wat onbeholpen uit en in balbezit kon het niet vaak genoeg het vereiste positiespel spelen. Daarvoor was het baltempo te laag en deden de middenvelders en aanvallers te weinig om aan de bal te komen.

Elouazzane
Het gevolg was dat de Alkmaarders behoorlijk wat kansen moesten toestaan en nimmer echt controle over de wedstrijd kregen. Dankzij goed keeperswerk van Abdel Elouazzane slaagden ze er echter wel in om de nul te houden. Daarbij speelde een portie geluk ook een rol. Zeker toen na een corner de thuisploeg de restverdediging uit het oog had verloren en Loyd van der Wilden de wenkende kans nog over het doel wist te liften. Één keer was Elouazzane dan toch geklopt maar omdat spits Segun Owobowale het schot van Jerdy Schouterden nog ongelukkig toucheerde, ging de zekere treffer wegens buitenspel niet door.

Mohamed
In de sporadische momenten dat een combinatie dan toch eens lukte bij AZ Onder 17 leverde dit ook meteen groot gevaar op. Zo kreeg Helmer na een fantastisch hakje van Bilali Mohamed de ultieme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De na lange tijd uit blessure teruggekeerde spelmaker mikte centimeters naast. Op slag van rust overkwam Stefan Smal hetzelfde na een vlotte combinatie.

Samenwerking
Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel, al had AZ Onder 17 de zaakjes op verdedigend vlak een stuk beter voor elkaar. De onderlinge samenwerking was beter zichtbaar en behalve een paar plaagstootjes hadden de Alkmaarders niets meer te dulden van de bezoekers.

Helmer
Een goede aanval opzetten bleef een lastige opgave. Op een goede voorzet van linkervleugelverdediger Danny Muhl roken Victor Einarsson en Mohamed aan het doelpunt. Uiteindelijk viel dan toch de verlossing. Mohamed raakte op aangeven van Helmer nog wel de paal, maar toen invaller Mees Hoedemakers danig gehinderd werd om de rebound te benutten, was een strafschop de enige juiste sanctie. Helmer pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot AZ Onder 17 sinds lange tijd weer naar winst.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – Ado Den Haag B1 1-0 (0-0)

Opstelling AZ Onder 17:
Abdel Elouazzane, Kaan Karabakal, Pantelis Hatzediakos, Vincent Regeling (60. Justin Bakker), Danny Muhl, Daan Boerlage, Michael Breij (70. Jan-Willem Tesselaar), Victor Einarsson (64. Mees Hoedemakers), Bilali Mohamed (78. Guus Til), Jeremy Helmer, Stefan Smal (70. Salim Mansouri).

Scoreverloop: 74. Helmer 1-0 (pen.).