Leercentrum AZ geopend

Gepubliceerd op 13 december 13, 14:09
ALKMAAR- In het AFAS Stadion is op zondag 9 december het Leercentrum voor Playing for Success (PfS) officieel geopend. Een initiatief waarmee kinderen van 9 tot en met 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen, ICT en sociaal-emotionele ontwikkeling kunnen verbeteren.

Het in het AFAS Stadion geopende leercentrum is één van de zeventien centra bij een Nederlandse betaald voetbalorganisatie.

300 kinderen
Jaarlijks kunnen zo'n 300 kinderen uit de omgeving aan PfS Alkmaar meedoen. In deze regio richt PfS zich speciaal op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en op leerlingen die zich in de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs bevinden. Het gaat om onderpresterende kinderen: gewone leerlingen die minder presteren en dan soms achterblijven op het gemiddelde niveau. PfS draagt structureel bij aan het opheffen van deze leerachterstanden.

Frisse omgeving
Gedurende tien weken volgen de deelnemers een naschools programma in het AFAS Stadion. Eén middag per week, twee tot drie uur. Ze werken in een frisse en professionele omgeving met de nieuwste ICT en multimedia. Er is enthousiaste begeleiding en de sportieve en prestatiegerichte sfeer van de club is nadrukkelijk aanwezig.

Ploeg: ‘uitdagende wereld’
“Playing for Success gebruikt de uitdagende wereld van de topsport om het zelfvertrouwen van kinderen te vergoten,“ vertelt centrummanager Hans Ploeg. “Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding en de bijzondere ambiance van het AFAS Stadion leiden tot meer motivatie en zelfvertrouwen en daardoor tot betere prestaties op school.”

Gerbrands: ‘Verantwoordelijkhied dragen'
Ook Directeur Algemene Zaken Toon Gebrands is blij met het initiatief en het leercentrum in het stadion: "Wij vinden dat wij als voetbalclub onze verantwoordelijkheid moeten uitdragen naar de maatschappij. Playing for Success is gezien het educatieve karakter en de nadruk op participatie, bij uitstek een project dat bij AZ past."

Kijk voor meer informatie op www.playingforsuccess.nl