Leerzaam drieluik AZ Onder 11

Gepubliceerd op 15 september 18, 11:44
DEN HAAG- AZ Onder 11 heeft zaterdag wisselende resultaten geboekt in een Twin Games-kwalificatiedrieluik tegen ADO Den Haag en Ajax. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman won de eerste wedstrijd nog van de gastheer, maar verloor van de Amsterdammers.

De Alkmaarders waren in de eerste wedstrijd tegen de Hagenezen de dominante partij en zetten dit om in een overwinning. “We hebben de afgelopen weken getraind op het creëren van overtalsituaties bij het verdedigen. Daarna bespeelden we goed de ruimtes en dat resulteerde in een overwinning. We hadden er meer kunnen scoren, maar maakten onze kansen dan niet af. Dit komt doordat onze technische vaardigheden nog niet goed genoeg zijn, maar daar maken we wel iedere week stappen in."

Verstoppen
De wedstrijd tegen Ajax was er een met een heel ander gezicht en ging verloren. “Ajax is een fysiek sterke ploeg die hoog druk zette. Dit lieten we te erg over ons heen komen, waardoor wij ons meer verstopten. Hierdoor konden we weinig het spel maken om onder de druk uit te komen. Gedurende de wedstrijd ging dat wel beter en kregen we wat kansen. Die maakten we alleen niet af. Al met al is dit een leerzaam drieluik."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Kwalificatiedrieluik (Twin Games)

Wedstrijdselectie AZ: Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Rekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger