Legendes bij Walking Football

Gepubliceerd op 24 september 19, 13:46

ALKMAAR- De opstartcursus OldStars Walking Football is afgelopen week van start gegaan in Noord-Holland. De cursus werd onder andere gevolgd door AZ-legendes Kees Kist, Henk van Rijnsoever en Joop Brand.

De dag stond onder leiding van Bart Logchies (hoofddocent AFC Ajax Coaching Academy en docent bij de KNVB) en René Wormhoudt (conditietrainer Nederlands elftal en founder van het ASM).

Kernwaarden
Na een warm ontvangst met een kop koffie en tijd om herinneringen op te halen, hebben alle deelnemers kennisgenomen van de kernwaarden van het OldStars Walking Football. De sociale betrokkenheid staat hierin centraal en met voetbal als middel om op oudere leeftijd op verantwoord niveau te bewegen en te participeren is een belangrijk speerpunt binnen het Walking Football. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om plezier in bewegen en in beweging blijven, ook als de jaren gaan tellen.

Gezondheidseffecten
Na deze introductie werd uitleg gegeven over het Athletic Skills Model dat de basis vormt voor de beweegprogramma’s binnen het Walking Football. Aan de hand van de tien grondvormen van bewegen werd uitgelegd hoe je deze grondvormen van bewegen kunt inbrengen in je trainingen, om zo op een veelzijdige manier je training in te richten, waardoor de ouderen op een breed motorisch vlak bezig zijn, met daardoor minder kans op blessures en meer gezondheidseffecten.

Feedback
Met de opgedane kennis over het Athletic Skills Model en het Walking Football, zijn de deelnemers het veld op gegaan. Met veel enthousiasme en plezier werden er allerlei spel- en oefenvormen gedaan en werden de spelregels van het walking football in de diverse spelsituaties uitgelegd. Na de praktijk heeft de groep samen met de docenten de dag geëvalueerd. Dit leverde vooral lovende feedback op. ASM kijkt dan ook terug op een mooie cursusdag.