Lens schiet AZ langs NAC Breda

Gepubliceerd op 03 oktober 09, 00:00
ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond met 1-0 van NAC Breda gewonnen. Jeremain Lens maakte voor rust de enige treffer in het DSB Stadion. Het betekent voor AZ de eerste competitiezege sinds 29 augustus.

AZ begon zaterdagavond tegen NAC Breda met nagenoeg dezelfde opstelling als eerder deze week tegen Standard Luik. Alleen Jeremain Lens verving de om diciplinaire redenen gepasseerde Mounir El Hamdaoui in de aanval. Waar AZ in het Champions League-duel met de Belgen in de eerste helft moeite had de kansen te verzilveren, lukte dan nu wel via Lens. De aanvaller wurmde zich door de NAC-defensie en schoot in de verre hoek: 1-0. Eerder was Lens al gevaarlijk met een geplaatst schot richting de bovenhoek. De bezoekers speelden hun vertrouwde defensieve spel en werden alleen twee keer gevaarlijk met afstandschoten van Edwin de Graaf en Csaba Fehér.

In de tweede helft, waarin beide ploegen steeds meer last kregen van de harde wind, lukte het AZ niet een veilige marge op te bouwen. Lens schoot over en naast, terwijl de inzet van Ari uit de draai werd gekeerd door doelman Jelle Ten Rouwelaar. Maar achterin kwam de ploeg van Ronald Koeman niet in gevaar, waardoor de eerste competitiezege sinds 29 augustus werd geboekt.

Voor rust viel Moussa Dembélé uit met een kneuzing in zijn bovenbeen. De Belg werd in de spits vervangen door Ari. In de slotminuut kwam Joey Didulica in het veld voor Sergio Romero, die uitviel met een lichte kneuzing in zijn onderrug. De ernst van de kwetsuren lijkt mee te vallen.

“Dit is een zeer verdiende overwinning”, zei Koeman na afloop. “In de tweede helft hadden we de wedstrijd alleen eerder moeten beslissen. Dat was op basis van het spelbeeld terecht geweest. Zolang het 1-0 bleef gingen de gedachten terug naar de thuiswedstrijden tegen NEC en Standard Luik, toen we twee keer een late tegentreffer kregen. Ik vind dat de ploeg het na de teleurstelling van dinsdag prima heeft opgepakt en de stijgende lijn heeft doorgetrokken.”

AZ TV

Bekijk ook de persconferentie en de reacties op AZ TV.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – NAC Breda 1-0 (1-0)

Opstelling AZ: Sergio Romero (89. Joey Didulica), Gill Swerts, Kew Jaliens, Héctor Moreno, Sébastien Pocognoli, Brett Holman (70. Rasmus Elm), David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Maarten Martens, Moussa Dembélé (41. Ari), Jeremain Lens.
Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Csaba Fehér, Tyrone Loran, Patrick Zwaanswijk, Robbert Schilder, Edwin de Graaf (78. Ellery Cairo), Tim Gilissen (86. Martijn Reuser), Kees Kwakman, Anthony Lurling, Matthew Amoah, Joonas Kolkka (59. Leonardo).

Scoreverloop: 30. Lens 1-0.
Gele kaarten: Kwakman, Lurling.
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Richard Liesveld.
Toeschouwers: 16.331