List: 'Ik voel me hier thuis'

Gepubliceerd op 15 december 13, 11:00
ALKMAAR- AZ Onder 16 won zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1. Vanuit de de doelmond zag Maarten List zijn team domineren. Zelf maakte de doelman, die sinds het begin van dit seizoen deel uitmaakt van de AZ Jeugdopleiding, een solide indruk.

Trainer Caspar Dekker sprong zaterdag halverwege de eerste helft van de wedstrijd van de bank om zijn keeper te complimenteren. Onder 16 was de bovenliggende partij in het duel met FC Utrecht, toen de bezoekers plotseling een grote kans kregen. List voorkwam met een katachtige reactie de 0-1 en misschien wel een omslagpunt in de wedstrijd. Even later maakte Teun Bijleveld de terechte 1-0 namens de Alkmaarders. "Het was een belangrijke redding", vond de keeper na afloop.

Dominant
Uiteindelijk speelden List en zijn teamgenoten een uitstekende wedstrijd en behaalden zij een goed resultaat. "We hebben de wedstrijd gedomineerd. We kregen veel kansen en achterin stond het goed", keek de doelman terug. "We zijn niet mee gegaan in de onrust die in de tweede helft bij FC Utrecht onstond en bleven zelf goed voetballen. Na het duel van de vorige keer, toen wij met 3-0 verloren in Utrecht, hebben wij stappen gemaakt. We zijn veel constanter geworden."

Kwaliteiten
List zelf keek ook terug op een goede wedstrijd. "Behalve die eerste redding, vond ik de communicatie en de samenwerking met de verdediging erg goed", analyseerde de doelman. De wedstrijd tegen FC Utrecht was er één waarin de kwaliteiten van de Zaankanter goed naar voren kwamen. "Ik denk dat ik een verdediging goed kan neerzetten en de ruimtes achter de verdediging goed kan bespelen. Daarnaast heb ik een goede reflex", zegt List gevraagd naar zijn sterke punten.

Warm
Wie List zaterdag zag keepen zou niet direct zeggen dat hij pas een half jaar geleden de overstap maakte van zijn amateurvereniging KFC naar 't Lood. "Het was wel even wennen, van drie keer trainen in de week naar zeven keer. En de trainingen zijn ook intensiever", vertelt de Zaankanter over de overstap. "Maar ik ben heel warm ontvangen. Ik kon direct bij mijn teamgenoten terecht met vragen. Ik voel me hier thuis."

Tekst: Rick Stet // AZ.nl/Jeugd