Slot: 'Kennen geen angst'

Slot: 'Kennen geen angst'

Gepubliceerd op 02 oktober 19, 18:42

DEN HAAG- AZ-trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners blikten woensdag in de Senaatskamer in Den Haag vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United van donderdag.

Slot: “We hebben veel respect voor Manchester United. Maar wij kennen zeker geen angst. We hebben ook het besef dat we zelf goed zijn. Donderdag zullen we zien hoe de verhoudingen daadwerkelijk liggen. Helaas hebben we de afgelopen jaren niet tegen dit soort grote Europese clubs gespeeld. Het is dus moeilijk om in te schatten hoe wij er ten opzichte van hen op staan. Wat ik wel weet, is dat wij in vorm zijn en dat we met veel zelfvertrouwen deze wedstrijd tegemoet gaan.”

Grootste talenten
Met een tiende plek in de Engelse competitie is Man United niet in topvorm. “Het maakt nogal een verschil of je in de Eredivisie speelt of in de Premier League”, zei Slot daarover. “Dus de statistieken geven wat dat betreft een irreëel beeld. Het is afhankelijk van wie ze opstellen, maar als ze met jonge jongens komen dan hebben we het over de grootste talenten van Europa."

Basis
"Op het moment dat ze met hun beste elf spelen, dan gaat het ook over spelers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben", vulde de trainer aan. "Het zou erg bijdehand zijn om Manchester United heel klein te maken.”

Stunten
Aanvoerder Koopmeiners: “We spelen tegen een absolute topclub. Dit is een heel mooi meetpunt om ons eigen spel te laten zien. We gaan voor een stunt. Uiteindelijk zijn we topsporters en willen we voor het maximale resultaat gaan.”

Kunstgras
Over het kunstgras in Den Haag zei de aanvoerder: "Ik denk dat goede voetballers op beide ondergronden kunnen spelen. Je kunt zeggen dat wij vaker op kunstgras hebben gespeeld en dat ze in Engeland gewend zijn aan normaal gras. Maar ik denk dat zij zoveel kwaliteit hebben, dat het niet gaat uitmaken.”

Live
De persconferentie werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van AZ en is hieronder in zijn geheel terug te zien.