Man United wint derby

Gepubliceerd op 09 december 19, 15:27

ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan de Engelse grootmacht Manchester United, de Servische topclub FK Partizan en het Kazachse FC Astana. Wekelijks lees je op AZ.nl over de resultaten van de Europese tegenstanders. 

Manchester United
Manchester City - Manchester United 1-2

Manchester United won zaterdag de derby tegen stadgenoot Manchester City. De uitploeg kwam binnen dertig minuten op een 0-2 voorsprong. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Marcus Rashford, die zijn tiende treffers van het seizoen maakte in de Premier League. De spits schoot vanaf de penaltystip raak. Een paar minuten later wist Anthony Martial de stand naar 0-2 te tillen. Pas in de 85e minuut kwam Manchester City met een antwoord. Het leverde echter niets op. United boekte haar tweede zege op rij en klimt naar een vijfde plaats in de competitie. 

FK Partizan
Rad - Partizan 1-2

Partizan won zondag het uitduel met degradatiekandidaat Rad. Umar Sadiq bracht de club in de 33e minuut op een 0-1 voorsprong. Het antwoord van Rad kwam via Branko Riznić twee minuten later: 1-1. Vlak na rust nam kwam de ploeg uit Belgrado weer terug en pakte in de 53e minuut weer de voorsprong. Het bleef uiteindelijk op 1-2. Partizan staat op dit moment met 41 punten op een derde plaats in de competitie.