Martens Beste Trainer van Eerste Periode

Martens Beste Trainer van Eerste Periode

Gepubliceerd op 09 oktober 21, 16:10

ZAANSTAD- Maarten Martens is door de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot Beste Trainer van de Eerste Periode. Jong AZ haalde in de eerste maanden met de Belg aan het roer achttien punten uit negen duels en gaan daarmee gedeeld aan kop. 

De Alkmaarse beloften wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen en verbraken zo een record in de Keuken Kampioen Divisie. Ook evenaarde Jong AZ zijn langste zegereeks op profniveau. In februari 2018 werden ook vier overwinningen op rij geboekt.  

Zes zeges
Vorige week vrijdag werd de Eerste Periode besloten met een 2-1 overwinning op FC Dordrecht. Jong AZ behaalde in de eerste negen speelrondes zes zeges, verloor drie keer en gaat gedeeld aan kop met FC Volendam. Daarnaast heeft de ploeg samen met FC Emmen en Jong FC Utrecht de minste tegengoals: acht. 

Bronzen Kampioensschild
Martens is de eerste Jong AZ-trainer die een Bronzen Kampioensschild ontvangt. Deze krijgt hij op maandag 18 oktober overhandigd voorafgaand aan het thuisduel met Jong Ajax. Klik hier voor tickets voor de beloftenderby.

Westerveld
Ook Sem Westerveld maakte kans op een eretitel. De Jong AZ-goalie was genomineerd voor Beste Keeper, maar moest in deze verkiezing Stijn van Gassel (SBV Excelsior) boven zich dulden. 

Taabouni, Druijf en Goudmijn
Drie keer eerder won een Jong AZ'er een Bronzen Kampioensschild. Vorig seizoen werd Mohamed Taabouni verkozen tot Beste Talent van de Eerste Periode. Eerder viel deze prijs al ten deel aan Ferdy Druijf en Kenzo Goudmijn.