Martens na dit seizoen naar PAOK

Gepubliceerd op 06 januari 14, 13:02
ALKMAAR- Aanvoerder Maarten Martens gaat AZ aan het eind van dit seizoen transfervrij verlaten. De 29-jarige Belgische middenvelder maakt dan de overstap naar de Griekse topclub PAOK Saloniki. Martens is momenteel bezig aan zijn achtste seizoen in Alkmaarse dienst.

“Er is wel vaker interesse van clubs geweest, maar PAOK werd op een gegeven moment heel concreet”, aldus Martens. “Tijdens de feestdagen heb ik gekeken of het een interessante optie is. Het is een ambitieuze club met een Nederlandse trainer. Ze hebben grote plannen om de Griekse topclubs naar de kroon te steken. Ik kon wachten, maar ik had een goed gevoel bij PAOK en ben heel blij met deze move. Bij AZ heb ik alles meegemaakt: de landstitel, de beker, de Johan Cruijff Schaal, maar ook mindere tijden. Een heel stuk van mijn leven ligt bij AZ en in Alkmaar. Je kan wel zeggen dat ik hier volwassen ben geworden. Mijn jaren hier zal ik nooit vergeten.”

Kampioen
Met AZ werd Martens in 2009 kampioen van Nederland. In datzelfde jaar won de linkspoot met de Alkmaarders de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen seizoen pakte AZ de KNVB beker. Bij AZ groeide Martens uit van talent tot Belgisch international (9 interlands, 0 goals). Voor zijn Alkmaarse periode kwam Martens uit voor Anderlecht en RKC Waalwijk.

Recordhouder
Martens mag zich sinds dit seizoen recordhouder noemen wat betreft Europese wedstrijden voor AZ. De stilist kwam tegen Maccabi Haifa voor de 45e keer Europees in actie voor de ploeg uit Alkmaar. Hij evenaarde daarmee het record van Kew Jaliens. Martens kan tegen Slovan Liberec alleen recordhouder worden.

Blessures
De periode van Martens bij AZ kent naast de vele hoogtepunten ook enkele dieptepunten. Vooral op blessuregebied heeft de Belg tegenslagen gehad, waardoor hij in acht jaar tot - tot nog toe - 164 competitiewedstrijden kwam, waarin hij 33 doelpunten maakte.