Martens: ‘Niet recht kunnen zetten’

Gepubliceerd op 07 december 13, 22:12
ALKMAAR- Ondanks een sterke wedstrijd tegen FC Twente stond AZ zaterdag na 90 minuten voetbal met lege handen. In het AFAS Stadion kreeg de thuisploeg niet wat het verdiende: 1-2. Na afloop keek aanvoerder Maarten Martens terug: “Verliezen zoals nu, daar kunnen we nog wat mee.”

“We verdienden het niet om deze wedstrijd te verliezen”, zei Martens. “Het is vooral een domper dat we de beslissende goal zo laat tegen kregen. We konden de punten zeker goed gebruiken, na wat tegenvallende resultaten. Met een punt waren we ook niet echt opgeschoten, maar dan hadden we FC Twente nog goed in het zicht gehad. Dat is toch een concurrent om de bovenste plaatsen en Europees voetbal. Nu staan we helemaal met lege handen.”

Beerens
“Het begon nog goed met die heerlijke goal van Roy Beerens”, ging Martens verder. “Zo vliegt de bal er niet vaak in. Dat was een beloning van onze goede start van de wedstrijd. De laatste wedstrijden startten we vaak niet goed. Dat was nu anders. We speelden fel, wonnen onze persoonlijke duels en durfden te voetballen. Dan zie je dat doelpunten op die manier zijn af te dwingen.”

Tweede treffer
Martens: “Ik vond dat we na de 1-0 goed doorzetten. We gingen gelijk op zoek naar de tweede treffer. Met een beetje mazzel vloog die er gewoon in. We kregen mogelijkheden genoeg, voetbalden beter dan FC Twente. Dubbel zo zuur dat zij vlak voor de rust vanuit het niets op gelijke hoogte kwamen. We hadden zelf scherper moeten zijn in de afronding, dan waren we nooit in die positie gekomen.”

Goede wedstrijd
“Het was een goede wedstrijd van beide kanten. We gingen vol voor de overwinning, speelden goed voetbal”, keek Martens terug. “FC Twente heeft veel individuele kwaliteit, waarmee ze vooral in de tweede helft kansen creëerden. Ze raakten twee keer de lat en scoorden uiteindelijk nog.”

‘Het zit tegen’
Martens: “In het begin van dit seizoen zat alles goed mee voor ons. Toen kwamen de goede resultaten vanzelf. In de competitie zit het nu tegen. Maar verliezen zoals nu, daar kunnen we nog wat mee. Zo’n wedstrijd kan eens gebeuren. We speelden vandaag tegen een goede ploeg. De nederlaag van vorige week tegen NEC was gewoon waardeloos. Als we vorige week zoals vandaag hadden gespeeld, hadden we in Nijmegen zeker gewonnen.”

Stabiliteit
“Dit is niet zoals we gehoopt hadden”, sloot de aanvoerder af. “Ik heb altijd gezegd dat ploegen die wat stabiliteit gaan vertonen een kloof kunnen slaan. Dat lijkt nu het geval. We hadden gehoopt bij die stabiele ploegen te horen, maar dat blijkt nu niet het geval. Vooral de wedstrijd met negen man tegen Roda JC heeft ons een beetje de nek omgedaan. We hebben het daarna nog niet recht kunnen zetten.”

Tekst: Daan Ruiter / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV ook de reactie van Roy Beerens.